Cezayir Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile “Ukrayna-Rusya savaşını” görüştü

Cezayir Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile “Ukrayna-Rusya savaşını” görüştü

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, resmi ziyareti kapsamında başkent Cezayir’de bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ı...

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, resmi ziyareti kapsamında başkent Cezayir’de bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ı makamında kabul etti.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan kısa bir yazılı açıklamayla Cumhurbaşkanı Tebbun’un ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman’ı kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşmenin detaylarına ilişkin detaylara yer verilmedi.

Öte yandan Sherman, Tebbun tarafından kabul edilmesinin ardından ABD’nin Cezayir Büyükelçiliği aracılığıyla yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Sherman’ın görüşmede Cezayir Cumhurbaşkanı ile Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdiği kaydedildi.

Bölgesel diğer önemli sorunlar hakkında da tarafların fikir alışverişinde bulunduğu belirtilen açıklamada, “İki ülke de (bölgede) istikrarı bozan yabancı güçlerin varlığından endişe duyuyor ve şiddet yanlısı gruplara karşı beraber çalışıyor.” ifadelerine yer verildi.

- Sherman, Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra ile de görüşme yaptı

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman ile gerçekleştirdiği birebir görüşmenin ardından resmi Twitter adresi üzerinden paylaşımda bulundu.

Lamamra paylaşımında, “Bu görüşmenin ortak taahhüdümüz ışığında önümüzdeki günlerde barış ve istikrarı güçlendirmesi ve çatışmaların sulh ile sonlandırılmasına destek verdiğini görmeyi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Sherman, bölgesel ziyaretleri kapsamında tamamladığı İspanya ve Fas ziyaretlerinin ardından dün Cezayir’e gelmişti. Sherman’ın Cezayir ziyaretini bugün tamamlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.