Cezayir Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakanı ile bölgesel meseleleri görüştü

Cezayir Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakanı ile bölgesel meseleleri görüştü

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirdi.Cezayir...

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirdi.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tebbun, Orta Doğu ziyareti kapsamında bugün Cezayir’e gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken’i cumhurbaşkanlığı makamında kabul etti.

Görüşmenin içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmeyen açıklamada, toplantıda, Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, Enerji ve Maden Bakanı Muhammed Arkab, Tarım Bakanı Abdulhafız Hani, Çevre Bakanı Samya Mualfi ve Cumhurbaşkanlığı Divanı Müdürü Abdülaziz Halef’in de hazır bulunduğu belirtildi.

Blinken, Tebbun tarafından kabul edilmesinin ardından ABD’nin Cezayir Büyükelçiliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Blinken, Cumhurbaşkanı Tebbun ile “Libya, Ukrayna ve dünyadaki diğer sorunları” görüştüğünü söyledi.

Konuşmasında Batı Sahra meselesine de değinen Blinken, ülkesinin bölgede diplomatik kapsamlı bir çözümü desteklediğini belirtti.

ABD’nin sorun hakkındaki duruşunun değişmediğini ifade eden Blinken, Birleşmiş Milletler (BM) Batı Sahra Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya desteklerini yineledi.

Blinken ayrıca, ABD’nin, Afrika’nın Sahel bölgesindeki istikrar ve güvenliğin sağlanmasında Cezayir’i önemli bir ortak olarak gördüğünü ifade etti.

Orta Doğu turu kapsamında İsrail'deki Necef Zirvesi'ne katılan Blinken, buradaki programının ardından Fas'a geçmiş, ardından da bugün erken saatlerde Cezayir'e gelmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.