Cezayir Genelkurmay Başkanı Şangariha'dan, ülkedeki orman yangınlarıyla ilgili "komplo" açıklaması

Cezayir Genelkurmay Başkanı Şangariha'dan, ülkedeki orman yangınlarıyla ilgili "komplo" açıklaması

Cezayir Genelkurmay Başkanı Said Şangariha, geçen günlerde yaşanan orman yangınlarının, ülkeye dönük komplonun küçük bir örneği...

CEZAYİR (AA) - Cezayir Genelkurmay Başkanı Said Şangariha, geçen günlerde yaşanan orman yangınlarının, ülkeye dönük komplonun küçük bir örneği olduğunu söyledi.

Şangariha, Cezayir'de 18 kentte çıkan ve 69 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan orman yangınlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Savunma Bakanlığının Facebook sayfasında "20 Ağustos Milli Mücahit Günü" dolayısıyla yayımlanan mesajda Şangariha, "Geçen günlerde çıkan yangınlar, her zaman uyardığımız, arka planı ve boyutlarıyla erken fark ettiğimiz kapsamlı bir komplonun küçük bir örneğidir." ifadesini kullandı.

Şangariha, Cezayir aleyhindeki tüm alçakça planları boşa çıkarmak için herkesi daha uyanık, temkinli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Genelkurmay Başkanı Şangariha, ne kadar çaba ve fedakarlık gerektirirse gerektirsin, ülkeye yönelik tüm planları boşa çıkarmaya kararlı olduklarını ve bu zorlu süreçte her türlü dayanışmayı gösteren Cezayir halkına güvendiklerini vurguladı.

Cezayir, son günlerde özellikle ülkenin kuzeyi ve kuzeydoğusunda yoğunlaşan dağlık bölgede çıkan orman yangınlarıyla mücadele etmişti. Ülkede 18 kentte çıkan orman yangınında 28'i asker, 41'i sivil olmak üzere 69 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.