Chelsea Liderliğe Oturdu

Chelsea Liderliğe Oturdu

Premier Lig'de şampiyonluk yolundaki en önemli maçta lider Manchester United en yakın rakibi Chelsea'yi konuk etti.

Müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmayı konuk ekip 2-1 kazandı ve son 5 haftaya girilirken, zirvenin yeni sahibi oldu.

İngiltere'de haftalardır beklenen dev maç ev sahibi açısından Rooney'nin yokluğu nedeniyle çok sıkıntılı başladı. Rakibinin hucümdaki en önemli isminin eksik olması nedeniyle ilk bölümde zorlanmayan Chelsea, 45 dakikayı neredeyse pozisyon vermeden tamamladı. Son haftaların formda ismi Malouda'nın geliştirdiği ataklarla rakip kalede pozisyonlar bulan Maviler, 20. dakikada Fransız yıldızın içeri çevirdiği topu Joe Cole'un topukla tamamlaması sonucunda 1-0 öne geçti. Bu sezon uzun süre sakatlıklarla boğuşan yıldız futbolcu, kendisiyle sözleşme yenilemeyen yönetime de çok iyi bir mesaj vermiş oldu.

İkinci yarıda da Manu önemli fırsat bulmakta çok zorlandı. Sadece 1 kez Berbatov ile Cech'i zorlayan kırmızı Şeytanlar karşısında Chelsea, sonradan oyuna giren Drogba ile farkı ikiye çıkardı. Ancak bu golde net ofsayt göze çarptı. Bu tartışmalı golün ardından Maviler'in defans oyuncuları, konsantrasyonunu kaybedince Londra ekibinin kalesindeki ilk önemli tehlike golle sonuçlandı. Soldan içeri çevrilen topa son dokunan Macheda, ev sahibini umutlandırdı ama bu gol berabarlik için yeterli olmadı ve mücadele 2-1 Chelsea'nin galibiyetiyle sonuçlandı.
Chelsea böylece puanını 74'e çıkarıp liderliği ele geçirirken, ManU 72 puanda kaldı ve 2. sıraya geriledi.

Etiketler :