Chicago'da Onbinler Bulustu

Chicago'da Onbinler Bulustu

ABD'li muslumanlar bu yil da ISNA'nin Chicago'daki geleneksel (47.) kongresinde bir araya geldiler.

 

Kemal Bozkurt'un haberi

ABD'nin en buyuk musluman organizasyonu olan ISNA (Islamic Society of North America) bu yil duzenledigi 47. geleneksel kongre ve fuarinda binlerce muslumani hafta sonunda Chicago'da biraraya getirdi.

Dort gun suren kongreye; ABD'nin ilk musluman milletvekili Keith Ellison, S. Hamza Yusuf, Imam Zaid Shakir, Yusuf Ziya Kavakci, Tariq Ramadan (Avrupa'dan), Imam Ziraj Wahhaj ve daha bircok kisi konusmaci olarak katildi.

Kongrede ayrica bu yil ikincisi yapilan Turkce sempozyum da gerceklestirildi. United World Alliance (UWA) vakfinin organize ettigi sempozyumda uc oturumda gerceklesen programlara, konusmaci olarak, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakci, Prof Dr. Erdogan Gurmen, Prof Dr. Mehmet Pacaci (Washington Din Isleri Musaviri), Suleyman Duman (New York Din Atesesi), Necva Ozgur (Merit), Belgizar Ozbek (Washington DC Din Ateseligi), Mehmet Aktas, Halil Demir (Zakat Foundation Baskani) Bilgin Erdogan, Tuba Eryilmaz YILDIRIM (psikolog), Muhammed Zahid Atcil, Kasim Kopuz (Imam), Sami Katovic (ISNA Temsilcisi), Dr. Muhammed Rumi ve Rizwan JAKA (ISNA sura uyesi) katildilar. Oturumlari program organizatorlerinden Murat Kose, Kemal Bozkurt ve Prof. Dr. Tuncay Bayrak yonettiler.

Turk katilimcilarin yani sira bircok yabanci muslumanin da takip ettigi Turkce Sempozyum; ISNA bunyesinde boylece yerini saglamlastirmis oldu. Oturumlardan birinin konusunun Osmanli olmasi, ve israil ile yasanan gemi hadisesinin sicakligi; diger muslumanlarin Turklere karsi sempatisinin daha da arttigini bizzat gormus olduk.

500 un uzerinde standin yer aldigi Fuar kisminda da az da olsa Turk firmalari da yer aldi. Turkiye'den bu cok onemli tarihi kongreyi takip eden tek medya ise; habername.com oldu.

 Belgizar Ozbek sunumunu yaparken.

Prof Dr. Mehmet PACACI sempozyumda konusurken.

Alaska'da yapilacak mescidin standindayiz.

 

Faizsiz mortgage sirketi Guidance ziyaretimiz.

 ABD'nin ilk musluman TV'si Bridges TV standindayiz.

Zakat Foundation'un standini ziyaret ediyoruz.

Kanada'dan istirak eden Bosna'li Saban Bey

Organizator Murat Kose, Fuardaki Turk firmalarindan olan kemalpasha.com standinda

 

Merit Akademi'den Necva Ozgur Turkce Sempozyumdaki konusmasini yapiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :