CHP AK Parti'ye kapıyı kapadı

CHP AK Parti'ye kapıyı kapadı

AK Parti'ni türban turları sancılı başladı. AK Parti heyeti CHP'nin kapısı çaldı. Ana muhalefet paket ve güvence istedi.

AK Parti'nin 'türban sorunu çözelim' önerisine CHP, başka maddeleri de ekledi. CHP'nin kapısın çalan AK Parti'nin kurmaylarına paketin içine türbanın yanı sıra YÖK'ün kaldırılması, dokunulmazlıklar ve seçim barajının düşürülmesinin de görüşülmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Ayşenur Bahçekapılı, Suat Kılıç, Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş bu kapsamda ilk olarak CHP Grubunu ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi ile görüşmesi saat 11.00'de başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol AK Parti heyeti ile yaptıkları görüşme sonrası kameralar karşısına geçti ve toplantıda neler konuşulduğunu anlattı:

"Biz bunları tekrarladık. AK Parti Samimi değildir. Şikayet ettikleri YÖK'ü unuttular. Dokunulmazlıklar yüz karası bir sorundur. Demokrasi sorunudur, seçim barajının düşürülmesi en büyük engeldir. Bunun için yasa değişikliği yeterlidir.

GİZLİ GÜNDEMLERİ VAR

Herkes AK Parti'nin gizli gündemi var diyordu. Bunu test ettik. Bize şunu söyleyin bitecek mi? Türban İlköğretime kamu alanlarına hizmet verenlere gelecek mi diye sorduk. Hayır demediler 'belli olmaz' 'millet çözer' gibi cevap verdiler. Aksine kaçak güreşerek eski söylemlerini ifade etmiş oldular."

Bilimsel çalışmadır, aslında Kılıçdaroğlu meydanlarda iktidara gelince biz çözeriz dedi. Onu cımbızla seçtiler. Gelince 'çözeriz' diye niyetimizi belirtiyoruz.  Baştan beri net. Tek maddelik gündemle masaya oturmam diyor.

SONRAKİ PROGRAM

AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP'nin ardından MHP ve BDP gruplarını ziyaret edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geçen hafta sonu Kızılcahamam'da yaptığı toplantıda, bu sorunun çözümü konusunda muhalefet partileriyle görüşmesi için grup başkanvekillerine talimat vereceğini söylemişti.



Kaynak : http://www.internethaber.com/chp-ak-partiye-kapiyi-kapadi-303925h.htm#ixzz12tAKbaxy

Etiketler :