CHP Apaydın Kamp'ına gitmeme kararı aldı!

CHP Apaydın Kamp'ına gitmeme kararı aldı!

“Bu kampa neler oluyor onu görmek istiyoruz” diyerek bir haftadır kamp ziyaretini gündemde tutan CHP, kampa gitmeme kararı aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin içeri alınmadığı gerekçesiyle gündeme gelen ve ‘Yüce Divanlık’ konu dediği Apaydın Kampı’na gidecek TBMM heyetindeki CHP’li üyenin kampa gitmesine izin vermedi.

Büyük bölümü askerlerden oluşan Suriyeli sığınmacıların kaldığı Apaydın Kampı’na Meclis İnsan Hakları Komisyonu Mülteciler Alt Komisyonu 4 Eylül’de gidiyor. Ancak CHP’li milletvekillerinin alınmamasıyla gündeme gelen kampa CHP üye göndermeyecek. Kılıçdaroğlu, bu kararı CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin aracılığıyla komisyonun kampa gidecek CHP’li üyesi Refik Eryılmaz’a iletti. Eryılmaz, “Adnan Keskin aracılığıyla böyle bir bilgi aldım. Ama Genel Başkanımız yarın (Pazar) dönecek. Kendisiyle de görüşeceğim” dedi.

CHP’li vekiller girememişti

Hatay’daki Apaydın Kampı, CHP’li milletvekillerinin alınmamasıyla geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. CHP Milletvekilleri Hurşit Güneş ve Süleyman Çelebi, beraberlerindeki bir heyetle, Hatay ziyaretleri esnasında 25 Ağustos Cumartesi günü kampa girmek istemiş, ancak AFAD yetkilileri tarafından “kampın ziyarete kapalı olduğu” gerekçesiyle içeri alınmamışlardı. Kampın önünde bir açıklama yapan Hurşit Güneş kampla ilgili olarak dünya basınında iddiaların olduğunu savunarak, kampa girememelerini eleştirmişti.

Kararı Adnan Keskin iletti

Bunun üzerine TBMM İnsan Hakları Komisyonu kampta incelemeler yapmak üzere harekete geçti. Kamp, milletvekillerinin incelemesine açıldı. Bu karar üzerine Apaydın Kampı’nı inceleyecek alt komisyonun tek CHP’li üyesi Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP’nin kampa gidip gitmeyeceği kararının Güney Afrika’dan bugün (Pazar) dönecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüldükten sonra verileceğini kaydetmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, kararını Türkiye’de dönmeden verdi. CHP’li Eryılmaz kararın kendisine CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin aracılığıyla iletildiğini, Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Keskin’i arayarak bu incelemeye katılmamalarını istediğini ve Keskin’in de bunu kendisine bildirdiğini anlattı. Eryılmaz, “Bana doğrudan Sayın Genel Başkan telefon açmadı. Adnan Keskin aracılığıyla böyle bir bilgi aldım. Ama Genel Başkan döndüğünde kendisiyle görüşeceğim” dedi. Böylelikle, “Bu kampa neler oluyor onu görmek istiyoruz” diyerek bir haftadır kamp ziyaretini gündemde tutan CHP, kampa gitmeme kararı almış oldu.

ZİYARETİN GEÇERLİLİĞİ YOK

CHP’de Apaydın Kampı’na alınmayan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, TBMM alt komisyonunun kampa ziyaretinin bir geçerliliği olmadığı iddiasında bulunmuştu. Ziyaretin yazışmaların ardından gerçekleştirildiğinin bildirildiğini belirten Güneş, “Bu açıklama ziyaretin, bizim kuşku duyduğumuz unsurlar ortadan kaldırıldıktan sonra yapılmasını sağlamaya yönelik bir çaba olarak görülmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.