CHP Araplardan özür diledi.

CHP Araplardan özür diledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkılu, ARAPDER” Derneği Genel Başkanı Şükrü Kırboğa’yı ziyaret ederek CHP ve Canan Arıtman adına Araplardan özür diledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkılu, ARAPDER Derneği Genel Başkanı Şükrü Kırboğa’yı ziyaret ederek CHP ve Canan Arıtman adına Araplardan özür diledi...

Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı  Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın “Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz” sözlerinden sonra Genel Merkezi Şanlıurfa’da bulunan “ARAPDER” Derneği Genel Başkanı Şükrü Kırboğa’yı ziyaret ederek, CHP ve Canan Arıtman adına Araplardan özür diledi.

Arap kadınları aşağıladığı gerekçesiyle CHP İzmir Milletveki Canan Arıtman hakkında suç duyurusunda bulunmuş olan ARAPDER’i ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, Dernek yöneticileri ve oldukça kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Ziyarette CHP Şanlıurfa Milletvekili Adaylarlarından Dr. İbrahim Hatipoğlu, Ferhat Karataş ve Süleyman Gök’de hazır bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, partilerinin Türkiyedeki tüm farklılıkları zenginlik olarak kabul ettiklerini, herkese eşit mesafede olduklarını ve tüm Türkiye halkını kucakladıklarını ifade ederek; Milletvekilleri Canan Arıtman’ın sözlerinin talihsiz bir açıklama olduğunu, Genel Başkanları Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun da bu konuyla ilgili tepkisini dile getirdiğini belirtti. Tanrıkulu; “CHP Milletvekili Canan Arıtmanı’ın dile getirdiği söylem yüzünden CHP adına tüm Arap vatandaşlarımızdan özür diliyorum” dedi.

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa’da CHP heyetinin kendilerine yaptığı bu nazik ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirterek CHP İzmir Milletveki Canan Arıtman'ın söylediği söz yüzünden son derece rahatsızlık yaşadıklarını ve Türkiye’de yaşayan Arapların üzüldüklerini belirtti. Kırboğa, Türkiyede yaklaşık 7 milyon cıvarında Arap kökenli vatandaşın olduğunu ve bunun bugüne kadar görünmezden geldiğini ifade ederek; “Bu süreçten geliştirilen söylem hep Arapların ihaneti ve aşağılanması üzerine olmuştur. Gerçek olmayan tarihi çarpıtmalar sonucunda geliştirilen atasözleri ve uydurma deyimlerle aşağılandığımız yetmezmiş gibi siyasi arenada da görmezden gelindik. Bu durum yaşadığımız bölgede ekonomik ve sosyal gerilemeyide beraberinde getirdi, bizlerinde çözülmesi gereken sorunları var. Bizlerde bu ülkenin asli unsuru ve üçüncü büyük nufusa sahip bir topluluğuz ve ülkemizi çok seviyoruz. Vergimizi veriyor ve gerektiğinde bu ülke için şehit olmasınıda biliyoruz. Bizler ortak tarihin, ortak kültürün ve ortak coğrafyanın çocukları olarak birlikte yaşamak mecburiyetinde olduğumuzun da bilincindeyiz” dedi.

Siyaset kurumunu çok önemsediklerini ve Arapların sorunlarını dile getirecek temsilcilerinin bu kurum içerisinde etkin roller almasını istediklerini de belirten Kırboğa; “Siyasi partilerimizden bunu bekliyoruz” dedi.

Görüşmeden büyük memnuniyetle ayrıldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu; ARAPDER yöneticilerine teşekkür ederkek; “Bizim yeni anlayışımızda CHP’nin tüm halkları kucaklayacağını” belirtti

CHP ekibinin oturmuş olduğu yerde duvarda asılı bulunan Filistin bayrağı olması gözlerden kaçmadı…

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum