CHP' de bir çatlak daha

CHP' de bir çatlak daha

CHP Genel Başkanlığı'na Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle partiden tasfiye olan isimler bir bir 'kaset skandalını' yorumlamaya başladı

CHP Milletvekili Mustafa Özyürek, işadamı İnan Kıraç'ın partiyi dizayn etmek istediği, Baykal'ı ziyaret edip bazı taleplerde bulunduğu, kabul görmeyince de kaset skandalının patladığı yönündeki iddiaları yorumladı. Kıraç'ın tasfiyesini istediği öne sürülen isimlerden biri olan Özyürek, "Yaşananlar bunu doğruluyor." dedi. CHP'nin milletvekili aday listesine de dikkat çekti.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaset skandalıyla ilgili 'dizayn' iddiaları, aylar sonra yine Türkiye'nin gündeminde. Taraf Gazetesi, geçtiğimiz günlerde, "İşadamı İnan Kıraç, skandal kaset internete düşmeden üç ay önce Baykal'ı ziyaret ederek CHP üst düzey yöneticileri Önder Sav, Mustafa Özyürek ve Onur Öymen'i kurultayda parti yönetiminden uzaklaştırmasını istedi." iddiasını gündeme taşıdı. Haberde, Koç Ailesi'nin damadı İnan Kıraç'ın, Baykal'dan 'ret' cevabı almasının ardından önce kaset skandalıyla istifa ettirildiği, yerine gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu tasfiyeyi gerçekleştirdiği öne sürülüyordu. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de Star Gazetesi'ne, bu görüşmeyi doğruladı. Bunun üzerine yazılı bir açıklama yapan İnan Kıraç, görüşmeyi kabul etmekle birlikte içeriğinin sadece otomotiv sektörüyle ilgili olduğunu iddia etti.

İKİNCİ ÇATLAK

Söz konusu tasfiye listesinde ismi bulunduğu ileri sürülen, Baykal'ın yakın kurmaylarından CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise bu ziyaretin sonrasında yaşananlara dikkat çekiyor. Zaman'a konuşan Özyürek'in değerlendirmesi, "Görüşmenin kaset olayıyla ilişkilendirilebilmesi için çok ciddi şekilde kanıtlanması gerekir. Fakat yaşanan tasfiyeler, böyle bir dizayn yapıldığını akla getiriyor." şeklinde. 'Belli kadrolar, belli anlayışlar tasfiye edilmezse siz de tasfiye olursunuz' anlayışının, yaşanan olaylarla doğrulandığını savunuyor. Gerekçesinin ne olabileceğiyle ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Böyle bir dizayn girişimi herhalde kendilerine uygun bir siyasî yapılanma istedikleri içindir."

"ADAY LİSTELERİNE DIŞARIDAN MÜDAHALE OLDUĞU ANLAŞILIYOR"

CHP'li eski yönetici, partinin aday listesine dışarıdan bir müdahale olduğunun anlaşıldığını da belirtiyor. Merkez sağdan birçok ismin aday gösterildiğini hatırlatan Özyürek, yelpazenin diğer kanatlarından da girişimlerin olabileceğine işaret ediyor. İnan Kıraç'ın daha önce de DYP-MHP koalisyonunu engellediği iddia edilmişti. 1995-99 yılları arasında başbakanlık yapan Tansu Çiller'in Başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık, Kıraç'ın, 1995 yılında gündeme gelen DYP-MHP ittifakını partilerin oy oranlarını yüksek gösteren anketleri genel başkanlara ulaştırarak engellediğini anlatmıştı.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.