'CHP, Ecevit’in kemiklerini sızlattı'

'CHP, Ecevit’in kemiklerini sızlattı'

İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, CHP’nin Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ı, Bülent Ecevit’in seçim bölgesi olan Zonguldak’tan aday göstermesine tepki gösterdi.

Birgün, CHP’nin tavrını anlamakta güçlük çektiğini söylerken, bu durumu Ecevit’e saygısızlığın ötesinde, mirasının reddi olarak gördüğünü söyledi.

Birgün, Zonguldak’a giderek, Ecevit ile birlikte hastalığı sırasında yaşadıklarını tek tek insanlara anlatacağını söyledi.

Partiler, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday yapacakları isimleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na verdi. CHP, Ergenekon tutukluları gazeteci Mustafa Balbay’ı İzmir’den, Mehmet Haberal’ı ise Zonguldak’tan birinci sıraya yerleştirdi. Bu durum, kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanırken, Haberal’ın DSP lideri Bülent Ecevit ile özdeşlen bir ilden aday yapılması tepkiyle karşılandı. En büyük tepki ise yıllarca Ecevit’in korumalığını yapan milletvekili Birgün’den geldi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Birgün, Hebaral'ın Zonguldak'tan adaylığını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Birgün, “Daha önce Ergenekon sanıklarının CHP’den aday yapılacağı söylenmişti, inanmamıştım. Ama Kemal Kılıçdaroğlu yine yaptı yapacağını ve aday yaptı. Ecevit’in siyasi mirasına sahip çıkacağını iddia eden CHP’nin bu yönetimini anlamakta güçlük çekiyorum.” dedi.

Ecevit’in sağlığı ile ilgili Haberal’ın sahibi olduğu hastanede yaşananlar konusunda ciddi kuşkuları olduğunu ve bunun Ergenekon iddianamesinde belgeleri ile de sabit olduğunu hatırlatan Birgün, “Çünkü Sayın Haberal ile Ecevit’in son dönemlerdeki ilişkisini tüm kamuoyu biliyor. Olanları, yaşananları, kafalardaki soru işareti hala cevap bulabilmiş değil. Yaşadığı hastalık dönemi ile ilgili. Tam böyle bir dönemde böyle bir adımın atılmış olması, iddia eden bir yönetimin Hebaral’ı aday göstermesi ayrı bir tezat, Zonguldak’tan aday göstermesi ayrı bir tezat. Yani neresini doğrulatacağımı bilemiyorum doğrusu. Çünkü eğri bir konu. Zonguldak halkının, gerekli cevabı vereceğini umuyorum. Bu konuda durumu netleşmiş değil tam tersine, lehte bir takım iddialar var. Adli Tıp Kurumu’nun var. Doğrusu çok şaşırdım. Bu kadar da hodri meydan diyeceğini tahmin etmiyordum.” şeklinde konuştu.

TEPKİSİNİ GÖSTERMEK İÇİN ZONGULDAK’A GİDİYOR

Birgün, Haberal’ın aday yapılmasını, üstelik Zonguldak’ta 1. sıraya yerleştirildiğini duyduğunda şoke olduğunu söyledi. Tepkisini göstermek için Zonguldak’a gidip, olup biteni halka anlatacağını ifade eden Birgün, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“İlk duyduğumda şaşırdım, üzüldüm. Şu an Zonguldak’ta bu konuda ciddi çalışmayı düşünüyorum. Zonguldak’a gidip siyasi çalışmada bulunmayı düşünüyorum. Yani yaşadıklarımı anlatmayı, ne oldu, nelere maruz kaldığımı, ne kadar tepkili olduğumu göstermek için oraya gideceğim. Orada tanıdığımız insanlar var. Bunun yanlış olduğunu söylüyor. Buna tepki göstermelerini bekliyorum. Niye böyle oldu. Yaptılar, hiç olmazsa Zonguldak’tan yapmasalardı diyorlar. Ecevit’in siyasi mirasına sahip çıkıyor bunlar ne yapmak istiyor? Bu bir çelişkidir. Bu kadar da gözüne gözüne sokulmaz ki? Ruhu incitildi. Ruhu acı çekiyor.”

“MİRASINA SAHİP ÇIKMADILAR, HATTA REDDETTİLER”

Milletvekili Birgün, gelinen noktada CHP’nin bu tavrı ile Ecevit’in siyasi mirasını reddettiğinin ortaya çıktığını söyledi. “Toplum, Ergenekon sanıklarının aday yapılmasına tepkiliydi.” diyen Birgün, “Bu şekilde kurtarma operasyonu yapılması, CHP ideolojisine ve Kılıçdaroğlu’nun yeni ortaya attığı anlayışa yakışmayan bir şey. Bir takım adayların çıkması, bunu izah etmek zorundalar. Yerinden kıpırdayamayacak diye bir iddia vardı bir zamanlar. Zonguldak’ta propaganda yapacak kişilerin ne diyeceğini çok merak ediyorum. Bunun izahını yapmak zorundalar. Kimse bir yere koyamıyor bunu. Nereden tutsanız sağlam bir tarafı yok. İki kere saygısızlık olarak görüyorum. Sayın Ecevit’in mirasına sahip çıkmanın bittiği yer, hatta bu mirasın reddi olarak görüyorum ben bu adımı.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.