CHP Genel Merkezinde kavga

CHP Genel Merkezinde kavga

CHP bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Önder Sav ve ekibi 4. katta parti meclisini toplayıp kurultay kararı aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ekibiyle birlikte 12 katta yeni parti meclisini belirledi. Önder Sav ve destekçileri ise bu sırada 4. katta toplantı yaptı.

Önder Savcılar 4. katta Kemal Kılıçdaroğlucular 12. katta…CHP tarihi günlerinden birini yaşıyor. Partide iki ayrı yönetim iki ayrı katta toplantı yaptı.

Partinin 4. katı yani parti meclisi katı ise tam anlamıyla artık partide “Muhalif” konumuna düşen eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibini elinde. Sav parti meclisinden Kılıçdaroğlu’nun ekibine gitmeyenlerle birlikte toplantı yapıyor. Toplantının kapısında da Sav destekçisi gençler var. İçerde Sav ve ekibi toplantı yaparken gençler de 4. kat koridorunda sürükli “ Önder nerede biz oradayız” ve “Öndersiz bir örgü olmaz” şeklinde slogan atıyorlar. İki taraftan gelen bilgiler de CHP’de kurultayı gösteriyor. Ancak Kılıçdaroğlu ve ekibinin taktiği öncelikle biraz bekleyip Sav’ın ne yapacağını görmek.

KAVGA ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı sırada CHP Genel Merkezi, Önder Sav taraftarları tarafından basıldı… Çıkan kavganın
kısa sürede bastırıldığı ifade edildİ.

 

BUL 252’Yİ GİT KURULTAYA

Yeni parti tüzüğüne göre kurultaya gitmek için 3 olasılık var. Birincisi yeni genel başkan doğrudan kurultay çağırısı yapıp 45 gün içinde olanüstü kurultayı toplayabilir. İkincisi parti meclisi bu yönde bir karar alabilir. Ancak parti meclisinin toplanması için de genel başkanın başkanlık etmesi gerekiyor. Parti meclisi genel başkansız toplanıp karar alamıyor. Bu nedenle Sav ve ekibinin bugün Kılıçdaroğlu olmadan parti meclisinde attıkları adım kurultaya için yeterli değil. Üçüncü olasılık ise mevcut delege sayısının beşte birinin imza verip partiyi olanüstü kurultaya çağırması.

Son kurultayda 1260 delege vardı. Dolayısıyla Sav ve ekibi eğer kurultaya gitmek isterlerse 252 delegenin imzasını bulmaları gerekiyor. CHP kulislerinde Sav açısından bu sayıyı bulmanın çok kolay olduğu ifade ediliyor. Ancak şimdilik bekleyen Kılıçdaroğlu eğer Sav bu imzaları toplayıp tüzük için kurultay toplama kararı aldırırsa devreye girecek. Yetkilerini kullanıp kurultayın parti meclisini de kapsayacak şekilde seçimli yapılmasını isteyecek.

BAYKAL YİNE KİLİT

Partinin içine düştüğü bu ikiye bölünmüşlükte eski genel başkan Deniz Baykal kilit öneme kavuştu. Kılıçdaroğlu yeni genel başkan olduğundan delegeye çok hakim değil. Ancak genel başkanlık sıfatıyla bir miktar delegenin desteğini bağlamış durumda. Sav’ın karşısında durabilmesi için eski genel başkan Deniz Baykal’ın hiç azımsanmayacak miktarda olan delegelerinin desteğine ihtiyacı olacak. Bu da Baykal’ı yeniden perde arkasında çok etkin bir konuma getirmiş oluyor.

Etiketler :