CHP Grup Başkanı Özel, cezaevi ziyaretinin ardından soruları yanıtladı:

CHP Grup Başkanı Özel, cezaevi ziyaretinin ardından soruları yanıtladı:

"Şu anda Millet İttifakı'nın ittifak potansiyelinde bir gerileme, bir çöküş olduğu muhakkak"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Şu anda Millet İttifakı'nın ittifak potansiyelinde bir gerileme, bir çöküş olduğu muhakkak." dedi.

Özel, Gezi Parkı olayları davası kapsamında aldıkları hapis cezası uyarınca Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Özel, sanıkların sağlıklarının ve morallerinin iyi olduğunu belirtti. Bu kişilerin büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını herkesin bildiğini savunan Özel, 9 yıl önce olmuş Gezi Parkı olayları nedeniyle sanıkların cezaevinde bulunduğunu söyledi.

- "Var gücümüzle çalışacağız"

Özgür Özel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Partinin İzmir'den belediye başkanı adayı çıkarması ve ittifak konusuna ilişkin değerlendirmeleri sorulan Özel, partilerin kendi kimlikleriyle var olmalarını, kendi kimlikleriyle siyaset yapmalarını, birbirleriyle olan ilişkilerinin partileri kısıtlamaması gerektiğini savunduğunu söyledi.

Özel, "Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere giderken ne biz ne İYİ Parti ne diğer demokratlar, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve diğer büyükşehirlerin göz göre göre bizim birbirimizle olan sorunlarımızı aşamadığımız için yeniden AK Parti'nin eline geçmesini seçmenimiz affetmez. Seçmenimiz buna izin vermez." diye konuştu.

Bunun hesabını kimseye veremeyeceklerini vurgulayan Özel, "Şu anda Millet İttifakı'nın ittifak potansiyelinde bir gerileme, bir çöküş olduğu muhakkak." dedi.

Özel, partide yönetime geldikleri takdirde yeni bir beyaz sayfa açıp, önce kendi öz eleştirilerini yapacaklarını, bütün muhataplarıyla olan sorunları da yapıcı bir şekilde tartışacaklarını belirterek "Ölçme değerlendirmeye dayalı, vatandaşın desteğini alacak, partilerin kendi içindeki partililerin vicdanını rahatsız etmeyecek, yazılı çizili bir iç hukuka dayalı, kimsenin kimsenin hakkını yemeyeceği, hiç kimsenin de başkasına hakkını yedirmeyeceği gerçek bir birliktelik için kolları sıvamaya ve bir beyaz sayfa açmaya hazır olacağız." ifadesini kullandı.

Bunun için üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını söyleyen Özel, "Elimizdeki hiçbir belediyeyi kaybetmeyip, Millet İttifakı'na ve Türkiye ittifakına çok sayıda belediye kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Özel'e ziyaretinde CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.