CHP hakkında şok iddia

CHP hakkında şok iddia

CHP kasasından çete üyesine 150 bin lira iddiası. İşte ayrıntılar:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya eski İl Başkanı Vahit Serbes'in oğlu Serhat Serbes'in de tutuklandığı suç örgütüne yönelik soruşturmada CHP ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Soruşturma savcısı, CHP'nin kasasından Serbes'e 150 bin lira aktarıldığını tespit etti. BDDK raporuyla da teyit edilen konuyu Serbes'in de kabul ettiği öğrenildi.

Mayıs ayında Sakarya, İstanbul, Düzce, Kocaeli, Siirt ve Şanlıurfa'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda CHP Sakarya eski İl Başkanı Vahit Serbes'in oğlu, müzik şirketi sahibi Serhat Serbes ile birlikte 39 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgularının ardından Serhat Serbes 'silahlı çeteye üye olmak ve küçük yaşta çocuğa taciz' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından yürütülen soruşturmada, çetenin finansörlüğünü yaptığı iddia edilen Serhat Serbes'le ilgili şok iddialar ortaya çıktı. Sakarya İl Başkanlığı'nın kasasından 'çetenin üyesi olmak' suçundan tutuklanan Serbes'e 150 bin TL aktarıldığı tespit edildi.

Savcı Usta, çetenin gelir kaynaklarını tespit etmek için BDDK'dan rapor hazırlamasını istedi. Savcılığa ulaşan BDDK raporunda Serbes'e, CHP Sakarya İl Başkanlığı'nın kasasından 150 bin lira aktarıldığı belirtildi. Söz konusu para aktarımının teknik takiple ortaya çıkarıldığı belirtildi. Serbes'in telefon görüşmelerine de yansıyan bu iddialarla ilgili CHP Sakarya İl Başkanlığı'ndaki görevlilerin de ifadesi alındı. İfadelerinde, Serbes'e para verildiğini doğruladıkları öğrenilen CHP'li görevlilerin, "Serhat Serbes'in maddi durumu çok iyiydi. Her zaman partiye para yardımı yapardı. Bizden para istediğinde 'çeteye para verme' olarak düşünmedik. Parayı verdik. Zaten böyle bir çetenin varlığından haberimiz yoktu." dedikleri öğrenildi.

Savcı Usta, sorgu sırasında bu iddiayı Serbes'e de sordu. Serbes'in CHP Sakarya İl Başkanlığı'ndan 150 bin TL aldığını kabul ettiği ifade edildi. Serbes'in harcamalarının fişlerinin soruşturma dosyasında olduğu da öğrenildi.

Çete ile birlikte oğlu Serhat Serbes'in de gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından Vahit Serbes'in CHP Sakarya İl Başkanlığı görevinden istifa ettiği belirtildi.

Savcı Usta, çeteye ilişkin soruşturmasını tamamlamak üzere. Ancak Usta'nın CHP'den Serbes'e para aktarımına ilişkin iddiaları dosyadan ayırıp Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceği öğrenildi.

SİYASİ PARTİLER KANUNUNA GÖRE SUÇ

Siyasi partiler kanununun 72. maddesinde, 'Siyasi partiler, üyelerine ve diğer gerçek ve tüzel kişilere hiçbir şekilde borç veremezler.' ibaresi bulunuyor. Aynı kanunda söz konusu hükümlere aykırı olarak kredi veya borç veren veya alanlar ile bu krediyi veya borcu alan veya veren parti sorumlusunun altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı belirtiliyor.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından bir suç örgütüne yönelik 6 ilde eş zamanlı yürütülen operasyon kapsamında mayıs ayında gözaltına alınan 39 kişi adliyeye sevk edilmişti. Soruşturma savcısı Hikmet Usta tarafından sorgulanan şüphelilerin 39'undan 28'i tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Hakim karşısına çıkan 28 kişiden 21'i tutuklanmıştı. CHP Sakarya eski İl Başkanı Vahit Serbes'in oğlu Serhat Serbes de 'silahlı çeteye üye olmak ve küçük yaşta çocuğa taciz' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

CİHAN

Etiketler :