CHP heyeti, selden etkilenen Zonguldak'ta incelemelerde bulundu

CHP heyeti, selden etkilenen Zonguldak'ta incelemelerde bulundu

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın:- "Karadeniz'de yedi kentimizi etkileyen afet için belediyelerimiz seferber oldu. Belediye ekiplerimiz AFAD ve bölgedeki belediyeler ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz'de yedi kenti etkileyen sel felaketi için CHP'li belediyelerin seferber olduğunu belirterek, "Belediye ekiplerimiz AFAD ve bölgedeki belediyeler ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor." ifadesini kullandı.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz’de yaşanan yoğun yağışın Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Ordu'da sel ve heyelan felaketine neden olduğunu hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer ve bölge milletvekillerinin afetin yaşandığı Zonguldak'ta incelemelerde bulunduğunu aktaran Akın, kendisinin de belediyeler aracılığıyla sel ve heyelandan etkilenen kentlere ulaştırılacak destek ve yardımların koordinasyonunu sağladığını kaydetti.

Akın, CHP'li belediyelerin afet bölgesine yaptığı desteklere ilişkin, şu bilgileri paylaştı:

"Karadeniz'de yedi kentimizi etkileyen afet için belediyelerimiz seferber oldu. Belediye ekiplerimiz AFAD ve bölgedeki belediyeler ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bölgeye ağır iş makinesi ve personel desteğinin yanı sıra içme suyu ve gıda yardımı da gönderiyoruz. Bu sabah saat 08.00 itibarıyla bölgede itfaiye, yol bakım ve altyapı çalışmaları için toplam 60 personelimiz afetten etkilenen kentlerimizde görev yapıyor. Aralarında çok sayıda vidanjörün bulunduğu yaklaşık 30 ağır iş makinesi de bölgede çalışmalara destek veriyor. İçme suyu ve gıda yardımı için de çok sayıda tır yola çıkmış durumda."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.