CHP il binası 'irtica takip üssü' çıktı!

CHP il binası 'irtica takip üssü' çıktı!

Genelkurmay Başkanlığı tarafından kurulduğu ortaya çıkan “Kara Propaganda” siteleriyle ilgili davanın delil klasörlerinden CHP ile ilgili şok bilgiler çıktı...

Hükümeti yıpratmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı tarafından kurulduğu ortaya çıkan “Kara Propaganda” siteleriyle ilgili davanın delil klasörlerinden şimdiye kadar kamuoyuna yansımayan bir gizli tanık ve verdiği ifadeler de çıktı.

Ek delil klasörlerinde yer alan ifadesinde Gizli Tanık Kurşun “CHP’lilerin jandarmaya, neden irticayla ilgili çalışmalar yapmadıkları yönünde telkinlerde bulunduklarını”, “CHP il başkanlığını irtica takip üssü olarak kullandıklarını” anlattı.

Albay Dursun Çiçek imzalı “İrticayla Mücadele Eylem Planı” davasıyla birleştirilen “İnternet Andıcı” davası iddianamesin ek delil klasörleri sanık avukatlarına dağıtıldı. Hükümeti yıpratmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı tarafından kurulduğu ortaya çıkan “Kara Propaganda” siteleriyle ilgili davanın delil klasörlerinden şimdiye kadar kamuoyuna yansımayan bir gizli tanık ve verdiği ifadeler de çıktı. Bir dönem jandarma haber elemanı olarak Kırıkkale’de görev yapan Gizli Tanık Kurşun, “CHP’lilerin jandarmaya, neden irticayla ilgili çalışmalar yapmadıkları yönünde telkinlerde bulunduklarını” iddia etti.

‘Hoşgeldin, irticaya baskı yap’

İnternet Andıcı davası gizli tanığı Kurşun ifadesinde Jandarma İstihbarat’a girişini ve orada yaptıkları faaliyetleri ayrıntılarıyla anlattı. Gizli Tanık Kurşun “2004 yılında Kırıkkale’ye atanan İl Jandarma Alay Komutanı Fuat Karatay’a hoşgeldinize gelen CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki, CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Hasan Yücel Kızık’ın Alay Komutanıyla sohbetleri esnasında Halil Tiryaki, (tarikat ve cemaatlerle neden uğraşmıyorsunuz, neden baskı yapmıyorsunuz) diyordu. Alay Komutanı da bu konuyla ilgili araştırmalar yaptıklarını ve CHP’nin de üzerine düşmesi gerekeni yapmasını söyledi” dedi.

Albay Karataş’ın bu sözleri üzerine CHP Milletvekili Halil Tiryaki’nin “bu konuyu iyi bilir” diye kendisini jandarmaya önerdiğini anlatan Gizli Tanık Kurşun “İki gün sonra CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızıl, Jandarma İstihbarat Şube’den Astsubay Mustafa Koç ve iki uzman çavuşla tanıştırdı. Bu tarihten sonra jandarmayla Kırıkkale’de bulunan tarikat, cemaat, kuran kursları ve bekar evleriyle ilgili çalışmalar yaptık” diye konuştu.

Türbanlı memurları fotoğrafladık

Kendisinin bu aşamadan sonra bazı kişilerle tanışıp onların güvenini kazanarak fitre ve zekatlarla ilgili bilgileri alıp jandarmaya ilettiğini anlatan Kurşun “Kurban derilerini satan Bozkurt Deri Ticaret Alım Satım’ın sahibi derileri satmaya götürürken jandarma tarafından pusuya düşürüldü. Bu faaliyetlerle misyonerlik çalışmaları yapan herkesi ev ev, sokak sokak fişledik. Bu bilgileri CHP İl Merkezinde buluştuğumuz jandarma görevlilerine aktardık. Bu konuda CHP il merkezini üs olarak kullandık. Türbanlı memurların hepsinin fotoğrafını çektik. Bunların hepsini jandarma rapor haline getirip üstlerine bildiriyordu” iddialarında bulundu.

Paşalar gelmedi sadece emekli Albay teslim oldu

İnternet Andıcı davası kapsamında hakkında yakalama kararı verilen 14 isimden ilk teslim olan emekli Albay Fuat Selvi oldu. Sabah saatlerinde polis eşliğinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giden emekli Albay Fuat Selvi’nin yanında bavullarını da getirdiği gözlendi. Selvi buradan işlemlerinin yapılması amacıyla Silivri’de bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşmada Selvi, ‘’Ben bu suçları işlemedim, ancak takdir mahkemenindir’’ dedi.Delil durumu, kuvvetli suç şüphesini gözününe alarak, adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten mahkeme heyeti, Selvi’nin ‘’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak’’ ve ‘’silahlı örgüt üyesi olmak’’ suçlarından tutuklanmasına karar verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza, 22 sanıklı davada EDOK Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz, İsmail Hakkı Pekin, tümgeneraller Hıfzı Çubuklu, Mustafa Bakıcı, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albay Sedat Özüer, emekli Albay Fuat Selvi, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Mehmet Bülent Sarıkahya ile Ziya İlker Göktaş hakkında yakalama emri çıkartmıştı.

İrtica ve Gülen yazanı yok edin

İnternet Andıcı iddianamesinin ek klasörlerine Askeri Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan sivil memur Veysel Özışık’ın itirafları da girdi. İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın Taraf gazetesinde yayınlandığı gün 3. Bilgi Destek Dairesi’nde rutin dışı belge inceleme ve imha işlemi başlatıldığını anlatan Özışık “İrtica, Fetullah Gülen gibi ibarelerin yer aldığı belgeleri imha edin dediler. Diğer şubelerde de benzer çalışma yapıldı. İmha edilen dökümanlar ve dairede kırpılamayan bazı malzemeler imha yerine araçla taşındı” dedi.

1. Başkanın da onayını aldık

Dönemin Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz, ifadesinde 2008’de TSK ile ilgili basında haberler çıkınca karargahta bir tedirginlik başladığını söyledi. Eröz ifadesinde “Andıcın emrini 2. Başkanımızdan (Hasan Iğsız) aldık, hazırladık ve Genelkurmay Başkanı’nın (İlker Başbuğ) onayını aldık. İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı belgenin basında yayınlandığı gün 2. Başkan sitelerin kapatılması için emir verdi. Bilgisayarlarda güvenli sil işlemi yapıldı ve başka birliğe sevk edildi. Askeri savcılık bizim hakkımızda hiçbir işlem yapmadı” dedi.

Star

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum