CHP ilk defa imam hatiplilerle buluştu!

CHP ilk defa imam hatiplilerle buluştu!

Başörtüsü, çarşaf derken CHP'den şimdi de imam hatip açılımı. CHP İmam hatiplilerin 53 yıldır her Ramazan verilen iftarına ilk defa temsilci yolladı. Hem de biri tam ikisi yarım örtülü!

Ersin Çelik'in haberi

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER'in verdiği iftarla imam hatip camiasını buluşturdur. Fatih'in Eminönü semtindeki genel

merkezde yapılan iftar yemeğe Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti'li yöneticiler, CHP İstanbul Kadın Kolları üyeleri, Saadet Partisi Kadın Kolları Üyeleri ve HAS Parti'li yöneticilerin yanı sıra İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Hamza Akbulut, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da katıldı.

CHP İMAM HATİP İFTARINDA

1958 yılından beri düzenli olarak verilen iftar yemeğine CHP'nin parti olarak ilk kez katılması dikkat çekti ve alkış aldı.

İmam hatiplilerin iftar sonrasına oturan İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi 3 CHP'liden birinin başörtülü diğer ikisinin ise başlarını çene altından örtmesi dikkat çekti.

CHP'li üyelerin iftar salonunda kadın erkek ayrı şekilde oturulmasına ayak uydurarak kadınların ayrıldığı bölümde iftarlarını açtılar. CHP'li kadınları ÖNDER Hanımlar Komisyonu Başkanı Yasemin Bilnur Erenci karşılayıp ağırladı.

YOĞUN ALKIŞ ALDILAR

1958'den beri düzenlenen her iftara davet edilen CHP'den ilk defa katılım olması imam hatip camiasını da şaşırttı. AK Parti, Saadet Partisi, HAS Parti'nim temsil edildiği iftarda CHP'nin anons edilmesi salondan yoğun alkış alkış aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN "GÖNLÜM SİZLE" MESAJI

CHP'li kadınlar imam hatiplilere Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajını da ilettiler. Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceden belirlenmiş programından dolayı iftara katılamadığını bellirten İstanbul İl Kadın Kolları, CHP Lideri'nin şu mesajını iletti: Programımın yoğunluğundan dolayı bu akşam aranıza katılamadım. Nazik davetiniz için teşekkür ediyorum ama gönlüm sizlerle ve yönetimden arkadaşlarım benim yerime aranızda bulunmaktalar."

İftara siyaset dünyasından katılanların yanı sıra İmam-Hatip Lisesi mezunları ve mensuplarından oluşan bin kişilik bir davetli katıldı. İftarda konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “28 Şubat’ta yapılan zulme ÖNDER sabır gösterdi. Şuanda ise Türkiye normalleşiyor” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise ÖNDER yetkilileriyle eğitim sisteminin problemleri hakkında sohbet etti.

KORKUT: İHL ORTA KESİM TEKRAR AÇILSIN

İftar sonrasında konuşan ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut 1999 yılından bu yana önemli mesafe kat ettiklerini dile getirdi. Korkut “8 yıllık kesintisiz eğitim konusunda mutlaka geriye dönük bir uygulama yapılmalıdır. Meslek Liseleri önündeki katsayı engeli bir an önce kaldırılması yönünde çalışma yapılacağını düşünüyoruz” dedi. İHL orta kesiminin tekrar açılması gerektiğini söyleyen Korkut, zorunlu din derslerinin olması gerektiğini dile gerektiğini vurguladı. Korkut, din eğitimi konusunda  seçmeli derslerinde olabileceğini dile getirerek Peygamberimizin Hayatı, Hadis gibi derslerin verilebileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.