CHP Kongresi ertelenebilir!

CHP Kongresi ertelenebilir!

Mehmet Ali Birand'a konuşan Deniz Baykal,'gerekirse CHP Kongresi ertelenebilir' demiş...

Deniz Baykal, Mehmet Ali Birand'a konuştu. Fethullah Gülen ve camaati olağan şüpheli olmaktan çıkardı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün Mehmet Ali Birand'a özel açıklamalarda bulundu. Kendisine telefonla ulaşan Birand, izlenimlerini şöyle aktardı:

BAYKAL ERDOĞAN'I İŞARET ETTİ

İşte Mehmet Ali Birand'ın aktardıkları:

Bugün Deniz Baykal'la konuştum. Sesi kırgın ve üzgün değildi. Yeni sayfa açmış bir insanın havası vardı. Fethullah Gülen'i sordum kendisi direkt konuşmamış. Baykal böyle bir komplonun Sarıgül'den değil devlet çarklarından çıktığına inanıyor ve Başbakan Erdoğan'ı işaret ediyor. Başbakan'ın ön bilgisi olmadan gerçekleşemeyeceğini söylüyor, 'konu derinleşince anlayacaksınız' diyor. Ben Erdoğan'ın böyle bir şeyin arkasını bırakmam demesini bırakmam demesini beklerdim. Kendisine geri dönüp dönmeyeceğini sordum ancak böyle bir hava alamadım. Kendisi samiliyetle yeni bir başlangıç yapılmasını istiyorum. Yeni isme katkıda bulunabilirim.

GEREKİRSE KONGRE ERTELENEBİLİR

Baykal, M.Ali Birand'a gerektiğinde CHP kurultayının ertelenebileceği sinyalini şu sözlerle veriyor:
Referandum mücadelesinde halka gider anlatırım. Onun en büyük korkusu, teşkilatın ve partinin parçalanması. Gerektiği takdirde kurultayın bir süre ertelenebileceğini söyledi. Ben yanılabilirim ama Baykal bu konuda geri dönmek için kimseye göz kırpmıyor. Ailesi ve yakınlarıyla büyük bir dayanışma içinde...

Etiketler :