CHP, Kulu'da Çöktü

CHP, Kulu'da Çöktü

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Baysal ve meclis üyeleri istifa etti.

Halktan, uzun süredir istifa etmesi yönünde baskı gördüğünü belirten Başkan Baysal, "CHP ne demokratik açılıma ne de Anayasa değişikliğine destek verdi. Her şeye muhalefet ediyor, öneri getirmiyor." dedi.

CHP'nin demokratik açılım ve Anayasa'da 23 maddelik değişiklik
paketine karşı çıkmasına tepki gösteren Belediye Başkanı ve meclis üyeleri istifa etti. Konya'nın Kulu İlçesine bağlı Tavşansalı Beldesi'nin CHP'li belediye başkanı Hüseyin Baysal ve 5 üye noter kanalıyla istifa ettiklerini partilerine bildirdi. Baysal, CHP'nin hiç bir alternatif üretmeden, her şeye muhalefet etmesine tepkili olduklarını açıkladı.

CHP'ye tepkili olan Başkan Baysal, "CHP, hükümetin Anayasa
paketini incelemeden 'biz destek veremeyiz' diye açıklama yapıyor. Madem destek vermiyorsun kendin paket hazırla. Yanlışı, doğruyu ortaya koy. Hükümetle uzlaşma arayın. İçeriğini görmeden biz destek vermeyiz diyorlar. Ne demek destek veremeyiz. Böyle bir şey olmaz." diye konuştu.

"HALKTAN 3 AYDIR İSTİFA ETMEM YÖNÜNDE BASKI GÖRÜYORUM"

Belediye Başkanı Hüseyin Baysal, CHP'nin demokratik açılım konusundaki tutumunun belde halkı tarafından tepki çektiğini söyledi.

CHP'nin ne demokratik açılımda ne de Anayasa'nın bazı maddelerinin değiştirilmesi hususunda hiç bir
olumlu adım atmadığına dikkat çeken Başkan Baysal, "Halk uzun süredir baskı yapıyor. CHP'nin her konuda hiç bir somut öneri getirmeden muhalefet yapmasına tepkililer. Biz de beş meclis üyesi arkadaşımızla, gördüğümüz lüzum üzerine partimizden istifa ettik." dedi.

Etiketler :