CHP kutlamalara destek verdi

CHP kutlamalara destek verdi

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Ömerli köyüne gelen yüzlerce BDP'liye bu yıl CHP ilçe belediye başkanlığı çeşitli etkinlik ve hizmetleriyle destek verdi.

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın sözde doğum günü dün binlerce insanın katılımıyla gerçekleşti. Terörist başının doğum günü kutlaması için yurdun çeşitli bölgelerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine Aligör kasabasında toplanan insanlara bu yıl ilginç bir destek geldi. Edinilen bilgiye göre CHP Halfeti İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'in BDP eş başkanlarına çeşitli aracılar ve ricacılar yollayarak, ''Ben size her türlü yeme içme sosyal çadır, destek ve imkanı sağlarım. Yeter ki toplanma merkeziniz Suruç değil, Halfeti olsun'' dediği iddia edildi. Özdemir, bu yılki sözde kutlamaların toplanma merkezinin Suruç değil Halfeti olması içinhayli gayret sarfettiği öğrenildi.

Terör örgütü yandaşlarının her yıl sözde kutlamalar için dağıttıkları bildirilerde toplanma merkezi Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Aligör kasabası olmasına rağmen, bu yılki dağıtılan bildirilerde kutlamaların Halfeti merkezli olacağı yazıldı. Suruç'taki BDP'li ilçe belediye yöneticilerinin bu duruma itiraz ederek toplanma merkezinin her sene olduğu gibi yine Suruç olmasını istedi. Ancak BDP'li üst yöneticilerin bu duruma karşı çıkarak, ''Madem CHP Halfeti ilçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'den böyle bir talep ve destek var. Bizde geri çevirmeyiz'' diyerek, karşı çıktığı iddia edildi. Üst düzey yöneticilerin bu tutumunun Abdullah Öcalan'ın 12 Haziran seçim öncesi CHP ve BDP ittifakına sıcak bakmasıyla alakalı olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.