CHP neden katılmadı?

CHP neden katılmadı?

CHP resepsiyona katılmama gerekçesini açıkladı, Cumhurbaşkanı Gül'ü suçladı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona katılmamalarının sebebinin Cumhurbaşkanı Gül ve hükümetin uygulamalarında aranması gerektiğini söyledi.

Hamzaçebi yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü dolasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen resepsiyona katılmama gerekçelerini şu cümlelerle açıkladı: "Çankaya'daki resepsiyonda sağlanamadıysa sorumluluğunu Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP Hükümeti kendi uygulamalarında, halkımızı ayrıştırıcı, bölücü, ve halkımızın yaşam tarzlarını tehdit eden tutum, davranış ve politikalarında aramalıdırlar. Ne yazık ki bu konuda iyi bir sınav verememişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanı kendisini seçip Çankaya'ya çıkaran siyasi iradenin değil de, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olmak için önüne gelen çok büyük fırsatları kullanamamıştır. Buna rağmen partimiz genel bir boykot uygulamamış, milletvekili arkadaşlarımız da çoğunlukla Sayın Cumhurbaşkanı'nın uzlaşmasız seçildiği günden bugüne kadarki davranışlarına tepki olarak bireysel iradelerini kullanarak Köşk'ten uzak durmuş, Türkiye'nin her yerinde halkla birlikte Cumhuriyeti kutlamışlardır. Bu gerçeği görmek yerine kamuoyunu yanıltmaya kalkışmak sorumlu bir siyasetçi tavrı değildir."

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Arınç'ın milleti bölücü, halkı ayrıştırıcı bir üslupla açıklama yaptığını öne süren Hamzaçebi, 'CHP Genel Başkanı İstanbul'da sosyete ile kutladı" sözünün referandumda 'hayır' oyu veren yüzde 42'lik kesimi hedef aldığını ileri sürdü.

Hamzaçebi, İstanbul'daki kutlamalara toplumun her kesiminin katıldığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Sayın Genel Başkanımız da İstanbul'da coşkulu Cumhuriyet kutlamalarını, Arınç'ın ifadesiyle söylersek, milyon dolarlık villalarda oturan sosyete ile değil, el ele, kol kola halkla kutlamıştır. Cumhuriyeti ve cumhuriyetin kazanımlarını savunanlar bütün Türkiye'de tek yürek, tek ses olmuşlardır."

Etiketler :