CHP, oy alamayınca hediye verdiği klimayı geri aldı

CHP, oy alamayınca hediye verdiği klimayı geri aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Ceylanpınar'ın Evrenpaşa Köyü'nün odasına klima hediye etti.

Şanlıurfa'da yaşanan ilginç olay duyanları şaşırttı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Afgan göçerlerin yaşadığı Evrenpaşa Köyü'ne seçimden önce, seçim çalışmaları kapsamında giden CHP teşkilatı, köylüden köy odasında oy istedi. Odanın çok sıcak olduğunu ileri sürerek bir klima bağışlayacağını söyleyen teşkilat üyeleri, verdiği sözü çok kısa bir sürede yerine getirerek bir gün sonra köye klima gönderdi. Ancak seçim sonucu karşısında şaşkına dönen CHP'li üyeler, bugün köy imamını ve köyün önde gelenlerini arayarak klimayı aldıracaklarını söylemesi üzerine köylü bu davranışınızı yayarız, etik bir davranış olmadığını herkese söyleriz demesi üzerine CHP'li yetkililerin 'kime söylerseniz söyleyin. neden bize hiç oy çıkmadı.' diyerek hediye verdiği klimayı geri aldı. 930 seçmeni, 4 sandığı bulunan Evrenpaşa Köyü'nde CHP'ye sadece 6 oyun çıktığı belirtiliyor.

 

MUHTARIN UYARISINA RAĞMEN HEDİYE EDİLDİ

Öte yandan, köy muhtarı Sefer Muhammet Erdem, seçim çalışmaları sırasında milletvekili adayları ve CHP'lileri uyardığını söyledi. Oy için hediye veriliyorsa kabul etmeyeceğini belirttiğini söyleyen muhtar, CHP'lilerin oy için değil Allah rızası için hediye ettiklerini söylediklerini kaydetti. Muhtar Erdem, şunları söyledi:

 

"Seçim öncesinde CHP'li adaylar köyü ziyaret ettiler. Ben 40-50 kişilik halkı köy odasında topladım, görüşmelerini sağladım. Adaylar, odanın çok sıcak olduğunu söylediler. Oda için bir klima vaadettiler. Ben de kendilerine, 'sayın vekilim oy için veriyorsanız, vermeyin çünkü ben sana bir garanti veremem, belki çok oy çıkar belki hiç çıkmaz' dememe rağmen 'yok içimizden geliyor, oy için vermiyoruz, Allah rızası için hediye edeceğiz' diyerek köyden ayrıldılar. Diğer gün klima geldi, daha montajını yapamamıştık. Seçim sonuçları açıklandı, köyümüzde CHP'ye 6 oy çıktı. Beni arayarak klimayı geri götüreceklerini söylediler. Çok ısrar edince ben de klimayı geri verdim."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.