CHP Ramazan Çadırı Kuruyor

CHP Ramazan Çadırı Kuruyor

Seçim sürecinde vatandaşa kandil simidi ve başörtüsü dağıtan CHP'li adayların başlattığı bu açılım, Ramazan döneminde devam edecek.

CHP'li belediyelerden 'Ramazan açılımı'
On bir ayın sultanı Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte belediyeler de son hazırlıklarını yapıyor.
Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin, Ramazan'a daha sıkı hazırlandıkları görülüyor. 29 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'daki belediye sayısını 5'ten 11'e çıkaran CHP, bu başarıda 'çarşaf açılımı'nın oynadığı rolün farkında. Seçim sürecinde vatandaşa kandil simidi ve başörtüsü dağıtan CHP'li adayların başlattığı bu açılım, Ramazan döneminde devam edecek. Kadıköy Belediyesi ay boyunca 4 bin 500 adet kuru gıda paketi dağıtacak. Bakırköy Belediyesi her gün 5 bin kişinin karnını doyurmak için Ramazan çadırı kuracak. Antalya Belediyesi, Antalya Spor Salonu'nda kuracağı iftar çadırıyla 5 bin kişiye iftar verirken İzmir'in CHP'li belediyesi Balçova, ilçedeki semt evlerinde her akşam iftar düzenleyecek.

CHP'li belediyelerin Ramazan hizmetleri sadece iftarla sınırlı olmayacak. Çok daha farklı etkinlikler de hazırlanıyor. Buna göre kimi belediyeler iftardan sonra konser düzenlerken, kimi belediyeler de vatandaşları lunaparka davet edecek. Bazı belediyeler ise sahur programları düzenleyerek ihtiyaç sahiplerine yardım paketi ulaştıracak. Ramazan ayının sosyal yardımlaşmayı artırdığını vurgulayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ilçe sakinlerinin bağışlarıyla alınan gıda paketlerinin ihtiyaç sahiplerine kendileri aracılığıyla dağıtılacağını söyledi.

CHP'li belediyelerin Ramazan programı

Antalya Büyükşehir Belediyesi: 5 bin kişiye iftar verecek. Yardım paketleri dağıtacak. Semazenler ve mehter ekibi sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Erzak dağıtımı yapacak. Bayramdan önce de nakdi yardımda bulunacak.

İzmir Balçova Belediyesi: İftar verecek ve Ramazan eğlenceleri düzenleyecek. Karagöz-Hacivat oyunları oynatılacak.

Sarıyer Belediyesi: Günde 2 bin 500 kişiye iftar verecek. 5 bin kişiye de erzak kolisi dağıtacak. Şenliklerde ise ünlü sanatçılar sahne alacak, Türk filmleri gösterilecek.

Silivri Belediyesi: Yardım paketleri dağıtacak. 'Gıda bankası' kuracak. Buna göre, muhtarlığın tespit ettiği kişiler belediyeden gıda kartı alacak. Bu kartla belediye deposunda Ramazan boyunca yiyecek, giyecek ve yakacak ihtiyaçlarını giderecek.

Avcılar Belediyesi: Çadır kuracak ve her gün bin kişinin karnı doyacak. 2.500 kişiye ise gıda paketi dağıtacak.

Maltepe Belediyesi: 'Ramazan Köyü' kurulacak. İftarın ardından konserler düzenleyecek, çocuklar için lunapark kuracak.

Çatalca Belediyesi: Muhtaçlara yemek dağıtacak.

Ataşehir Belediyesi: Küçük bakkal festival meydanında iftar çadırı kuracak. Konserler düzenlenecek. Engelli, hasta ve yaşlıların evlerine Ramazan paketi götürecek.

Bakırköy Belediyesi: İftar çadırları ve yardım paketleri ile 5 bin kişiye ulaşacak.

Çankaya Belediyesi: Yoksul ailelere gıda yardımları artırılarak devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Gıda yardımında bulunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :