'CHP skandal afişi unutturmaya çalışıyor'

'CHP skandal afişi unutturmaya çalışıyor'

Disiplin kuruluna sevk edilen başkan için 3 aydır karar çıkmamasını böyle değerlendirdi

AK Parti Avcılar Belediye Meclis Sözcüsü Namık Öztürk, rahibe afişiyle ilgili disiplin kuruluna sevk edilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci hakkında yaklaşık 3 aydır karar çıkmamasını, "CHP, rahibe afişini unutturmaya çalışıyor" şeklinde değerlendirdi. Değirmenci'nin afişi seçim yatırımı olarak astırdığını öne süren Öztürk, "Ancak Değirmenci, sonucunun kamuoyunda bu kadar olumsuz yankı uyandıracağını, ters tepeceğini düşünememiş" dedi.

Avcılar Belediyesi Başkanı Mustafa Değirmenci,12 Eylülreferandumu öncesinde, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için 'Evet' yazılı afiş astırmış, ardındanCHPMerkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından disiplin kuruluna sevk edilmişti. Ancak olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Değirmenci ile ilgili herhangi bir karar çıkmadı. Afiş skandalını Cihan'a değerlendirenAK PartiAvcılar Meclis Sözcüsü Namık Öztürk, CHP'nin konuyu unutturmaya, olayı soğutmaya çalıştıklarını söyledi.

CHP'nin Değirmenci'yi ihraç edeceğine inanmadığını ifade eden Öztürk, "CHP, topluma bir mesaj vermek için ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti. Ama ne yazık ki bugüne kadar hiçbir hareket, hiçbir icraat olmadı. Size soruyorum; disiplin kurulunun parti içinde yapılan bir hareketin araştırması, soruşturması için bu kadar uzun bir süreye ihtiyaç var mı? Mobese kameralarında bile işin kimin yaptığı, işin başında kimin bulunduğu her şey apaçık ortada" ifadelerini kullandı.

Öztürk, "AK PartiİstanbulMilletvekili Mehmet Müezinoğlu'da daha önce, 'CHP'nin Değirmenci'nin ihraç edileceğine inanmıyorum' demişti. Ben de aynı kanaati paylaşıyorum. Hadi ihraç etmediniz, başka bir ceza verin! o da yok. Bir kınama verin! o da yok. Halkı konudan soğutmaya çalışıyorlar, unutturmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Namık Öztürk, afiş olayının referandumda Avcılar'daki 'evet' oranının yüzde 44.5 çıkmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Avcılar CHP İlçe Başkanı Bayram Acar da, disiplin kurulunda konuyla ilgili bütün bilgi ve belgelerin olduğunu söyledi. Avcılar Belediyesi Başkanı Mustafa Değirmenci'yle arasının kopuk olduğunu aktaran Acar, "Değirmenci, genel merkezden habersiz o afişi astı. Konu da disiplin kuruluna sevk edildi. Onlar da araştırıp kararı ona göre verecek" diye konuştu. Afiş olayından Berhan Şimşek'in haberinin olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Acar, "Onun haberi olsaydı benim de haberim olurdu" şeklinde konuştu.


 

Etiketler :