CHP suçüstü yakalandı

CHP suçüstü yakalandı

Cumhuriyet Halk Partisi afiş skandalında suç üstü yakalandı.

 

Başörtülü kadınları rahibeye benzeten afiş, CHP'ye pahalıya mal oldu. Kılıçdaroğlu veCHPyönetimininreferandumöncesi inandırıcılığını tamamen yitirdiği konuşuluyor.



AVCILAR'DA AFİŞ, KONYA'DA BAŞÖRTÜSÜ

Hatırlanacağı gibi CHP, başörtüsünü serbest bırakan yasal düzenlemeyi anayasa mahkemesine götürerek iptal ettiren partiydi. Ama Kılıçdaroğlu referandumda milletten "hayır" oyu isterken "başörtüsünü" yine meydanlara taşıdı. Din konusunda hassas olan illerde "başörtüsünü biz çözeriz" diyordu.

BAŞÖRTÜLÜLERE HAKARET TEPKİ ÇEKTİ

Avcılar ve Diyarbakır'a asılan bu afiş, 12 Eylül'de statükoyla hesaplaşmaya hazırlanan Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. CHP, referandum için hazırlatılan bu afişlerde, başörtülü vatandaşları rahibeye benzetiyor, hem toplumun inançlarıyla hem de dindar insanlarla alay ediyordu.

Halk bu hakareti sineye çekmedi. Tepki sert olunca CHP yönetiminin ilk tavrı afişi tamamen inkar etmek oldu. CHP lideriKemal Kılıçdaroğluileİstanbulİl Başkanı Berhan Şimşek, en başta afiş korsan dedi.

İNKAR SKANDALI ÖRTMEDİ

Kılıçdaroğlu afişi reddetmekle de kalmıyordu. Başbakan'ı kendisine komplo kurmakla suçlayarak "halka hakareti "hayır" isteme aracı yaptı.

Ancak bu inkar milletin inancına yapılan hakareti örtmeye yetmedi. Skandalın altında CHP'nin imzası olduğu daha ilk soruşturmada ortaya çıktı.

CHP SUÇÜSTÜ YAKALANDI

CHP yönetimi yerel seçimlerden önce de çarşaf açılımıyla oy istemiş, çarşaflı bir bayanı seçim otobüsünden atarken çekilmiş görüntülerle uzun süre tartışılmıştı. Afiş skandalında CHP yine suçüstü yakalandı.

Şimdi bütün gözler CHP'de. Herkes, CHP yönetiminin halktan, başörtülülerden ve ayrıca afişte hakarete uğrayan Türkiye'deki azınlıklardan özür dilesin istiyor. Ancak CHP yönetimi özür dilemek yerine afişin bilançosunu bir kişinin üzerine yıkmaya çalışıyor.


SAMANYOLU HABER TV

Etiketler :