CHP, Teröre Karşı İşbirliğinde Kararlı

CHP, Teröre Karşı İşbirliğinde Kararlı

'TERÖR son bulsun' sloganıyla önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüşen, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Toplumsal Mutabakat Komisyonu' öneren CHP, MHP'nin tavrıyla kilitlenen sürecin devamı için 'B-Planı' hazırladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığı siyasi projeksiyon kısa süre içinde uygulamaya sokulacak. CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre süreç şöyle işletilecek:

- Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu istemek için makul bir süre daha bekleyecek. CHP yönetilerine göre bu süre en fazla bir hafta olacak.
- MHP tavrını yumuşatmazsa ve randevu şartları oluşmazsa, CHP lideri bir başka seçeneğe yönelerek Bahçeli'ye 'Kaybedecek bir günümüz bile yok, bu sorumluluk hepimizin' temalı bir mektup gönderecek.

'LİDERLERİ TOPLAYIN'
- CHP lideri, mektubun bir adım sonrasında da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderler nezdinde bir zirve toplaması, bu sağlanamazsa liderlerle bire bir görüşmeler yapması için çağrıda bulunacak. Bir diğer alternatif de Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'ne kendisi çıkacak.

Kaybedecek tek günümüz yok
CHP kurmayları Bahçeli'ye gönderilecek mektubun içeriği üzerinde yazım çalışmasına başladı. AKŞAM'ın, taslağını edindiği mektupta şu ifadeler dikkat çekiyor: Ülkenin içinde bulunduğu durum TBMM'nin insiyatif almasını gerekli kılmaktadır. TBMM çatısı altında çözüm ürtetilmezse ülkemiz, başka hesapların içinde ciddi yıkımlar yaşamaya devam edecektir. TBMM'nin saygınlığı için bir araya gelmeye mecburuz. Kaybedecek tek günümüz yoktur, sorumluluk bütün olarak siyaset kurumunundur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.