CHP ve HDP seçim ittifakı için buluştu

CHP ve HDP seçim ittifakı için buluştu

HDP'li Milletvekilleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. İşte masaya yatırılan seçim ittifakında tarafların talepleri...

7 Ocak'ta HDP heyetinin CHP'ye yaptığı ziyarette seçim ittifakının gündem olduğu, CHP'nin İstanbul için HDP'nin desteğini istediği iddia edildi.  

7 Ocak’ta HDP eş başkanları  Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbulMilletvekili Levent Tüzel'den oluşan HDPheyeti CHP’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ile görüştü. 

CHP tarafından görüşmeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gürsel Tekin de katıldı. 

SEÇİM İTTİFAKI MASAYA YATIRILDI

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğu ve gündemdeki konuların konuşulduğu ifade edildi.  Evrensel gazetesinde "Seçim ittifakı görüşmesi" başlığı ile yer alan Fatih Polat'ın haberine göre HDP’liler Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda CHP’den daha aktif tutum alması ve HDP ile birlikte hareket etmesi yönündeki beklentilerini ifade ettiler. 

HDP: CHP CEMAAT İLE ORTAK HAREKET ETMESİN

HDP’liler CHP’nin Cemaat ile ortak hareket etmemesini beklediklerini belirttiler, CHP’lilerin de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirttikleri öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 yılda CHP’yi Kürt sorununda belli bir noktaya getirdiklerini savunarak, daha önce kamuoyuna açıklamış oldukları 17 maddelik demokratikleşme önerilerini hatırlattı. 

CHP: SEÇMEN KÜRTLER İLE İTTİFAKA SICAK BAKMAZ

HDP’liler görüşmede CHP’nin seçimlerden HDP’ye destek vermesini, iki partinin ortak hareket etmesini beklediklerini ifade ederken, CHP kurmayları böyle bir ittifaka ya da ortak çalışmaya sıcak yaklaşmadı. İki parti arasında yapılacak bir ittifakının iki partiye de bir yararı olmayacağını savunan CHP heyeti, böyle bir birlikteliğe CHP’nin tabanından da sıcak bakmayanların olabileceğini ima ettiler. 

CHP’liler böyle bir birlikteliğinin AKP’ye yarayabileceği yönünde de endişeler bildirdikleri öğrenildi. 

CHP: İSTANBUL'DA BİZE DESTEK VERİN

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, ‘HDP olarak İstanbul’da bizi destekleyin’ talebinde bulundu. ‘İttifak yapmayalım ama siz bize destek verin’anlamına gelen bu öneri HDP tarafından reddedildi. 

HDP: BENİM ADAYIMI DESTEKLE OLMAZ

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, bunun mümkün olamayacağını, HDP olarak ancak kamuoyuna açık bir biçimde ilan edilmiş olan bir ittifaka sıcak baktıklarını ifade etti. Taraflar bundan sonra da Türkiye’nin demokratikleşme sorunları ve çeşitli meselelerinde görüşmek dileğiyle ayrıldılar. 

internethaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.