CHP ve MHP ittifak yapacak iddiası

CHP ve MHP ittifak yapacak iddiası

Ankara kulisleri CHP ile MHP’nin yerel seçimlerde yapacağı ittifakı konuşuyor. AK Parti'yi devirmek için böyle bir ittifak yaşanır mı?

TBMM’nin tatile girmesinden sonra siyaset kulislerinde önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili farklı söylentiler dolaşmaya başladı. Taraf'ta yer alan habere göre kulislerde, yerel seçimlerde CHP ve MHP ’nin koalisyon yapacağı konuşuluyor. Bu süreçte son olarak, İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı konuşulmaya başlandı.

Taraf Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, İstanbul’da, AKP’nin oyu yüzde 44 düzeyine çıkarken, CHP yüzde 37.6, MHP’de yüzde 5 oy aldı. AKP’nin oylarında yaşanacak olası bir erime ile birlikte iki partinin İstanbul’da AKP’yi geçeceği tahmin ediliyor. İzmir de, CHP’nin ezici üstünlüğü bulunuyor. Bu ilde ise, MHP’nin CHP adayını desteklemesi söz konusu olacak. Ankara da, ise AKP’nin yüzde 38’lik, CHP’nin yüzde 31’lik ve MHP’nin de yüzde 26’lık oyu bulunuyor. Bu ilde ise, MHP adayının destekleneceği konuşuluyor. Böylece koalisyon senaryosu tutarsa AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak.

CHP ve MHP yönetiminin, yerel seçimlerde bir koalisyon konusunda görüşme yapmadığı belirtildi. Ancak tabanda birçok il ve ilçede, her iki partinin yöneticilerinin, yerel seçimlerde işbirliği konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Adayların ise, her iki partinin tabanına hitap edecek en azından, tepki görmeyecek isimlerden oluşacağı da kaydedildi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.