CHP ve MHP neden 'hayır' diyor?

CHP ve MHP neden 'hayır' diyor?

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz: 'CHP, yargı arka bahçesi olmaktan çıkacağı için 'Hayır' diyor.'

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ “EVET” DİYOR

Darbe sonrası Adıyaman, Ankara ve Malatya Cezaevlerinde 7 yıl tutuklu kalan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, yaşadıkları zulmün tarifi imkansız olduğunu belirterek “12 Eylül darbecilerine hesap soracağız” dedi. Nakledildiği cezaevinde konuştuğu ülkücü ve devrimcilerden, tutuklulara uygulanan işkencelerin sistematik olduğunu öğrendiğini söyleyen Kıymaz, “Ailelerimiz ziyarete geldiğinde moraran kollarımızı, yüzümüzü gizlemeye çalışırdık. Avrupa’dan heyet gelirdi. Solcu arkadaşlar işkence gördüklerini söylerdi. Ama biz ‘devlet babamız, döver de sever de’ diye sesimizi çıkartmazdık, ama artık konuşacağız” dedi.

MHP’nin tavrının 12 Eylül mağduru ülkücüleri üzdüğünü belirten Kıymaz sözlerine şöyle devam etti: CHP Anayasa değişikliğine, arka bahçesi haline getirdiği yargı sistemi değişecek diye ‘hayır’ diyor. MHP de onun yedeğine düşüyor. Ama ülkücüler ‘evet’ diyecektir. Bahçeli, geçici 15. madde kalsa da darbeciler yargılanmayacak deyip ülkücüleri kandırmaya çalışıyor. Referandumda yüzde 60 evet çıkınca yapmaları gereken derhal o koltukları terk etmektir. Eğer bu değişiklik onaylanmazsa Türkiye demokrasisi elli yıl daha geriye gider. Bu yolda kararlılıkla devam edilmelidir.”

Başak Medya Ajans

Etiketler :