CHP ve MHP'de şok istifalar

CHP ve MHP'de şok istifalar

Referandumda 'evet' demekle yetinmediler, şimdi istifa etmeye başladılar. Referandum sonrasında hayır cephesinden toplu istifalar:

 

MHP SALLANIYOR MU?

Anayasa değişikliği referandumunda "Evet" oyu kullanan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Alemdar Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Mesut Kılıç ile 5 belediye meclis üyesi partilerinden istifa etti.

 

Daha önce12 Eylül Pazar günü yapılan referandumda "Evet" oyu kullanacağını, partisinden herhangi bir rahatsızlık geldiği takdirde partiden istifa edeceğini açıklayan Alemdar Belediye Başkanı Mesut Kılıç ile birlikte MHP'li Belediye Meclis Üyeleri; Emin Gül, Hasan Koca, Kemal Mert, Mehmet Ali Ceran ve Ahmet Eren Afşin Noterliğine giderek partilerinden istifa dilekçelerini verdiler.

 

CHP ŞOKTA

Referandum başarısızlığı gerekçe gösterilerek bir takım değişiklikler yapma kararı alan CHP İzmit İlçe Yönetimi'nde komisyonlardan sonra icra kurulu da istifa etti.

 

CHP İzmit İlçe teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. 12 Eylül'de yapılan referandumda yüzde 53'lük bir oranla 'evet' çıkması CHP İzmit İlçe Yönetimi'nin moralini bozdu. Yaklaşık 10 bin oy farkla referandumda istediği sonucu alamayan CHP'nin ilçe yönetiminde istifalar yaşanmaya başladı. İlk olarak örgüt bünyesinde kurulan tüm komisyonlar görevden alındı ardından İcra Kurulu da istifasını verdi.

 

CHP İzmit İlçe teşkilatının yeni bir icra kuruluyla genel seçimlere hazırlanma kararı aldığı öğrenildi. Diğer taraftan tüm ilçe yöneticilerinin kabul edeceği ortak kararla icra kurulunun oluşturulacağını bildirildi.

Etiketler :