CHP yönetiminde 'geri dön' fiyaskosu

CHP yönetiminde 'geri dön' fiyaskosu

Deniz Baykal'ın yeniden CHP'nin başına dönmesi için bugün 100 bin kişilik gövde gösterisine hazırlanan partinin iki kurmayı Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen kaset skandalının ardından deprem yaşayan CHP bugün bir artçı depreme daha sarsıldı. Baykal'ı yeniden göreve getirmek için kolları sıvayan Mehmet Sevigen ile Yılmaz Ateş, bugün Deniz Baykal'ın evinin bulunduğu Angora Evleri'nin önüne 100 bin kişiyi toplamayı hedefledi.

SADECE BİN 200 KİŞİ GELDİ

Baykal'ın ikamet ettiği Angora Evleri'nin önünü miting alanına çevirmek isteyen Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş mevcut tablo karşısında hayal kırıklığına uğradı. Baykal'ın gözde kurmayları arasında yer alan bu ikili hafta ortasından bu yana CHP'li belediye başkanlarını tek tek arayarak Ankara'ya otobüs kaldırmasını istedi. Ancak ortaya çıkan tablo tam bir soğuk duş etkisi yaptı. Ankara'ya hedeflenen 100 bin kişi yerine ancak 1200 kişi gelebildi.

OTOBÜSLERİN YARISI BOŞ

Edinilen bilgilere göre CHP eski lideri Baykal'ın evinin önüne İstanbul'dan 14, İzmir'den 14 ve Ankara'dan 11 otobüs geldi. Mevcut durum karşısında tam bir fiyaskoya uğrayan Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş son çare olarak ilçe yöneticileri ve gençlik kollarına talimat üzerine talimat yağdırsalar da bu çaba boş çıktı.

HALK TV KAMEREMANINA FIRÇA!

Öte yandan CHP'nin kanalı olarak bilinen Halk TV gün boyunca Angora Evleri'nin önünde canlı yayın yaptı. Olaya tanıklık eden bir gazete muhabiri, Mehmet Sevigen'in otobüsleri görüntülemek isteyen Halk TV kameramanına 'Niye boş otobüsleri çekiyorsun?" diye çok sert bir çıkış yaptığını anlattı.

TÜM HESAPLAR ALTÜST OLDU

Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş'in CHP İl Başkanları yerine belediye başkanlarıyla temas ederek Angora Evleri'nin önüne 100 bin kişiyi toplayıp Deniz Baykal'ın yediden genel başkanlığa döndürme operasyonu başarısızlıkla sonuçlandı. CHP ve Deniz Baykal cephesinde bu fiyaskonun nasıl değerlendirileceği merak konusu...

İnternethaber

Etiketler :