CHP'de beklenen kriz patladı

CHP'de beklenen kriz patladı

CHP'de Gürsel Tekin krizi devam ediyor. Tekin'in, MYK listesine alınmamasının ardından, il başkanlığına geri dönme ihtimali, İstanbul parti teşkilatını böldü.

27 ilçe başkanı genel merkeze giderek, Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav ile görüştü. Bu ziyaret parti kulislerinde "Tekin'in yeniden il başkanı olmaması için başlatılan girişimin ilk ayağı" olarak yorumlandı.

Önder Sav ile yaşadığı gerginlik nedeni ile liste dışı bırakıldığı söylendi.

Gürsel Tekin o gün genel merkezden ne yapacağı sorusunu açıkta bırakarak ayrıldı.

Ama yeniden il başkanı olma ihtimali şimdi de İstanbul il teşkilatını böldü. 39 ilçe başkanının 27'si Ankara'ya genel merkeze giderek Kılıçdaroğlu ve Önder Sav ile görüştü.

Ziyaretteki konu başlıkları arasında Gürsel Tekin'in olmadığını söylediler ama "Gürsel Tekin'in il başkanlığına karşı mısınız?" sorusuna da net yanıt vermediler.

Ama parti kulislerine ziyaret farklı yansıdı.

27 ilçe başkanının "Gürsel Tekin yeniden il başkanı olmasın" atağına geçtiği öne sürüldü.

Tekin'in genel başkan değişimi sürecini konjontüre uygun taşıyamadığı, blok liste girişimini İstanbul örgütü ile paylaşmadan başlattığı, süreçte bireysel davrandığı gerekçesi ile karşı çıktılar...

Tekin'in yeniden il başkanı olabilmesi için Merkez Yönetim Kurulu'nun kararı gerekiyor.

Genel Sekreter Önder Sav geçen hafta illere genelge göndererek, boş bulunan il başkanlıkları için genel merkezin kararının beklenmesini istemişti.

CNNTÜRK

Etiketler :