CHP'de büyük kavga, ağır ithamlar

CHP'de büyük kavga, ağır ithamlar

CHP İzmir İl ve ilçe teşkilatlarıyla Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında genel seçimden sonra başlayan çekişme bitmek bilmiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sekiz ilçe belediye başkanı arasındaki randevu krizini, İzmir'e gelen yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Canalioğlu ve örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin de çözemeyince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizzat müdahale etti. 80. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın açılışı için 8 Eylül'de gelen Kılıçdaroğlu, teşkilatla yaptığı toplantıdan sonra başkanlar arasındaki tartışmaya nokta koydu fakat CHP şimdi de partililerin cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlar ve İl Başkanı Tacettin Bayır'a yönelik operasyonla gündemde.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından atanan Bayır'ın, bir süredir görevden alınacağı konuşuluyor. Onu koltuğundan etmek isteyen, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen isimler olağanüstü il kongresi için harekete geçti. İzmir'e gelen eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten'in, kongre için imza toplama girişimi başlattığı öğrenildi.

'DÜMENE GEÇEN, SARHOŞ KAFAYLA İSTİKAMET TAYİN EDİYOR'

Partililerin cep telefonlarına, aynı kişi iki mesaj gönderdi. İlk mesajında CHP'nin Atatürkçülerin tiksindiği bir parti haline geldiğini belirtti. İkincisinde ise İl Başkanı Bayır, çok sert ifadelerle hedef alındı.

Karabağlar İlçe Örgütü'nden Latif Dilek adlı kişinin gönderdiği belirtilen mesajda şunları yazılı: "CHP, Atatürk'ün partisiyken maalesef bugün aklı başında Atatürkçülerin tiksindiği bir parti olmuştur. Ne yörüngesi ne ekseni belli değildir. Kurum kültürü kalmamış, dümene geçenin sarhoş kafayla istikamet tayin ettiği bir takaya benzemiştir. Atatürk'ün kemiklerinin daha fazla sızlatılmaması ve Ata'nın kalplerdeki yerinin daha fazla zedelenmeden korunabilmesi için partinin kapatılması en hayırlı icraatınız olacaktır. Ayrımsız hepimiz hatalıyız. İyi günler. Öz CHP'liler."

'YURTDIŞI SOFRALARDA SIZAN BELEDİYE BAŞKANI'

İkinci mesajda ise şunlar kaydediliyor: "Sevgili CHP'li kardeşim, CHP'nin kalesi İzmir yıkılıyor. Bir ilçe başkanı, kadın kolları başkanını kovuyor, gençlik kolları başkanına saldırıyor. Yurtdışı gezilerinde sofralarda sızan belediye başkanları, bayramlarda dahi biraraya gelemiyorlar. Mevcut İl Başkanı, acz içinde. İlçe başkanını bile görevden alamıyor. Belediye başkanlarını dahi toparlayamıyor. Şimdi elini vicdanına koy ve söyle. İzmir'in kaderini, sayesinde cümle âlemin maskarası olduğumuz böyle bir il başkanına ve saz arkadaşlarına teslim etmeye gönlün razı mı?"

İL BAŞKANI BAYIR'IN DİSİPLİNE VERDİĞİ İSİMLER İHRAÇ EDİLMEDİ

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk'e CHP İl Disiplin Kurulu tarafından ceza verilmemesi, İl Başkanı Tacettin Bayır'ın tepkisini çekti. İl yönetimi, Ağırbaş'ı Bayır'ın üzerine yürüyerek dövmeye kalktığı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener'e hakaret ettiği, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Günay Can'ı dövdürdüğü ve seçimde çalışmadığı için, Öztürk'ü ise parti ve il başkanını küçük düşürücü demeçleri yüzünden tedbirli ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etmişti. İhracın çıkmamasından rahatsız olan Bayır, kararı CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na götüreceğini belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.