CHP'de cımbızla kıl al davası

CHP'de cımbızla kıl al davası

CHP'de 6 yıldır görev yapan Halkla İlişkiler Uzmanı Özge Büyükcebeci oldukça ilginç bir dava açtı.

CHP’de 6 yıl boyunca ‘Halkla İlişkiler Uzmanı’ olarak çalışan Özge Büyükcebeci, görevine son verilince ‘mobbing’ davası açtı. Dava dilekçesinde, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu’nun “çalışanlar üzerinde baskıcı bir tutum içerisine girdiğini” belirten Büyükcebeci, kendisinden de “cımbızla çenesindeki kılları almasını” istediğini öne sürdü. Özge Büyükcebeci, avukatları aracılığıyla Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, 2006’dan itibaren CHP’de çalıştığını, 12 Eylül’de işe geldiğinde gerekçe gösterilmeden kovulduğunu belirtti.

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle birlikte Büyükcebeci’nin görevinin değiştiği kaydedilerek, Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu suçlandı. Dilekçede şöyle denildi:

ÖZEL İŞLERİNİ YAPTIRDI

“Kayalıoğlu göreve geldiği ilk günden itibaren davacı ve çalışanlar üzerinde baskıcı bir tutum takınmış, davacıya sekreterinin izinli olduğu dönemde görev ve çalışma pozisyonuna aykırı bir şekilde sekreterlik görevi vermiş, misafirlerinin yanında çeşitli özel hizmetler talep ederek davacının çalışma azmini kırmak istemiş, hatta bir keresinde telefonla odasına çağırarak, yüzünde ve çenesindeki kılları cımbız uzatarak davacıya aldırtmak istemiştir. Davacı tüm bu bezdirimobbing uygulamalarına rağmen saygıyla çalışmaya devam etmiştir.”

GEREKÇESİZ İŞTEN ATILDI

Dilekçede, Büyükcebeci’nin sıkıntısını Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’a anlatarak yerinin değişmesini istediği, Toprak’ın ise ‘kolonya’ ikram edip “Öyleyse seni işten çıkarılacaklar havuzuna alalım, bayramdan sonra gereğine bakarız” dediği, bunun üzerine talebinden vazgeçtiği belirtildi. Dilekçede, Özge Büyükcebeci’nin gerekçesiz ve nedensiz olarak işten atıldığını öğrenince Kayalıoğlu ile yaptığı görüşme şöyle anlatıldı:

'BOŞUNA AĞLAMA'

“Kayalıoğlu, davacıya,’burada gönüllü değilsiniz para alıyorsunuz, istediğimi söyleme, istediğim şekilde çalıştırma hakkına sahibim. İster çalıştırırız, ister çalıştırmayız, boşuna ağlama’ şeklinde sözler sarf etmiştir.” Dilekçede Büyükcebeci’nin işe iadesi istendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kayalıoğlu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Yemin ederim, şaşırdım kaldım. Çok ayıp şeyler” diye tepki gösterdi. Sekreteri izine ayrıldıktan sonra geçici olarak halkla ilişkiler biriminde çalışan Özge Büyükcebeci’nin kendisine bakmasını istediğini belirten Kayalıoğlu, olayla ilgili şunları anlattı:

'LAUBALİ KONUŞUYORDU'

“Bir gün Özge Hanım, telefonla beni aradı. Ben de, şunları, şunları yapalım dediğimde laubali bir şekilde pekâlâ’ dedi. Ben de ‘Bu şekilde konuşmayın’. ‘Efendimli konuşmak doğrudur. İşimde ciddi bir insanım’ dedim. Ağlayarak Erdoğan Toprak’a gidip ‘halkla ilişkilerde çalışmak istemiyorum’ demiş. Erdoğan Bey de, ‘madem ayrılmak istiyorsunuz, sizi havuza alalım’ demiş. Yani işten atılmadı. Kendi isteği doğrultusunda işine son verilmiş. Haberim bile yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.