CHP'de en sonunda bu da oldu

CHP'de en sonunda bu da oldu

CHP İzmir İl Başkanlığı, borçlarını ödeyebilmek için bağış masaları kurup partililerden para topladı.

Bir süre önce il başkanlığına atanan Tacettin Bayır, 500 bin liralık borcun ödenmesi için partililerin bağışta bulunmasını istedi. Bunun için de seçim startının verildiği gün seçildi.

İzmir Fuar alanındaki İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki toplantıda yaklaşık 600 partiliye konuşan Bayır, "İzmir örgütünün saygıdeğer üyeleri. Bizim gücümüz her şeyi paylaşma alışkanlığından kaynaklanmaktadır. Maddi konularda da hiç kimseye bir ayrıcalık tanımadan ve kimseye muhtaç olmadan imece usulüyle bunu başaracağımıza biliyoruz. Küçük katkılarınız benim için her şeyden önemlidir. Yani bunun açıkçası şu demektir. Dışarıda bağış masaları kurdum. 1, 10, 100 ve 1000 TL ne kadar olursa. Bunu imece usulü sizden toplamak istiyorum. Birileri gibi kapitalist insanlara örgütü avuç açtırmayın. Sizden bunu istiyorum." dedi.

Toplantıya;CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Can Alioğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Sinevizyon gösterisiyle devam etti. Gösteri sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, İzmir'le ilgili sözleri yuhalandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir görüntüsü ıslıklandı. Daha sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Tacettin Bayır, eski il başkanlarını kürsüye çağırarak birlik mesajı verdi. Ancak muhalif çıkışlarıyla tanınan eski İl Başkanlarından Kemal Karataş'ın olmaması dikkat çekti.

Toplantı sonunda ise partililer, bağış masalarına makbuz karşılığı para bağışladı.

Bunlarından biri de 10 lira bağışlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin oldu. Şahin, "Sembolü işaret etsin diye il örgütüme 10 lira veriyorum. 100 bin kişi üye olduğunu söyleniyor. 10 lira verirsek 1 milyon lira para toplanıyor demektir." dedi.

CHP'nin borçlarının,Anayasa değişliği referandumu sürecinde araç giydirme, araç kiralama, biriken kiralar ve aidatlardan kaynaklandığı öğrenildi.


 

Etiketler :