CHP'de 'Fikri Sağlar' kavgası

CHP'de 'Fikri Sağlar' kavgası

CHP Parti Meclisi toplantısına "Sağlar" tartışması damgasını vurdu. 2001 yılında CHP'den ihraç edilen Fikri Sağlar'ın partiye dönüş talebi bazı Parti Meclisi üyelerini karşı karşıya getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlar'ın partiye dönmesine karşı çıktığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Üzüldüm. Sağlar'ın partiye katılmasını isterdim" dedi.

7 saat süren CHP Parti Meclisi'nde çeşitli nedenlerle partiden ayrılan ve geri dönüş için başvuru yapanların yeniden üyeliği için oylama yapıldı.

Yeniden üye olmak için başvuranlar arasında eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar da vardı.

Sıra Sağlar'ın adının oylanmasına gelince, bazı PM üyeleri söz istedi.

Kimi "geçmişte parti için çok emek vermiş bir isimdir. Partiye dönmeli" dedi; kimiyse "geçmişte partimize küfür etti, eleştirdi" diyerek dönmesini istemedi.

CHP kulislerinde Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın parti üyesi yapılıp, Fikri Sağlar'a kapıların açılmamasının bazı PM üyelerini rahatsız ettiği de konuşuluyor.

Sezgin Tanrıkulu'ndan açıklama Bu arada haberimizde yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Fikri Sağlar'ın partiye dönmesine karşı çıktığı yönündeki iddialar Tanrıkulu tarafından yalanlandı. Tanrıkulu tarafından gönderilen düzeltme mesajında şunlar kaydedildi: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu 18 Mart 2011 tarihinde yapılan PM toplantısının sabah bölümüne katılmış, saat 12:20'de toplantıdan ayrılıp Gebze programının hazırlıkları için genel başkan yardımcısı İzzet Çetin ile birlikte yola çıkmıştır. Dolayısıyla Tanrıkulu, Fikri Sağlar'ın partiye dönüş başvurusunun değerlendirildiği bölüme katılmamıştır. Tanrıkulu, Fikri Sağlar'ın partiye dönüş başvurusunun reddedilmesi konusunda da "Üzüldüm. Sağlar'ın partiye katılmasını isterdim" yorumunda bulunmuştur. Tanrıkulu, PM toplantısında bu konuda tartışmalara katıldığı yönündeki iddiaları da kesin bir dille yalanlamaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :