CHP'de görevden alma depremi

CHP'de görevden alma depremi

CHP'de kurultay sonrası yaşanan çalkalanma devam ediyor.

CHP'de kurultay sonrası yaşanan çalkalanma devam ediyor.

İstanbul il başkanlığı sorununu uzun görüşmeler sonucunda çözen partide şimdi de Kılıçdaroğlu'na geç destek veren iki il başkanı MYK tarafından görevden alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), CHP Adana ve Hatay İl örgütlerini görevden aldı.

Görevden alınan CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, CHP MYK'nın görevden alınmaları ile ilgili bir karar aldıklarını duyduklarını, ancak kendilerine bu yönde tebliğin gelmediğini, fakat görevden alınma kararını da TV'lerden öğrendiklerini söyledi.

Seyhan, kongreden yeni seçilerek gelen bir yönetimin görevden alınmasının tüzüksel anlamda bir gerekçesinin olamayacağını belirterek, "CHP Genel Sekreteri Sayın Önder Sav'ın Adana ve Hatay'a kişisel bir bakış açısıdır. Bu kararı genel başkanın ve yönetimin düşündüğünü sanmıyoruz. Sadece Sayın Sav'ın kişisel tasarrufudur" dedi.

CHP'nin kurumsal bir örgüt yapısının olduğunu söyleyen Seyhan, bir kişinin kişisel polemiklerine ve tasarruflarına göre hareket etmemesi gerektiğini ifade ederek, "Ne yazık ki, yaşanan budur. Parti içinde birliği, beraberliği, barışı ve toparlanmayı sağlamak vizyonuyla genel başkan seçilen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel sekreterin keyfi davranışı karşısında, partiyi toparlayıcı bir duruş almalıdır. Aksi halde parti içinde kavgalar meydana gelir" dedi.

Seyhan, kendisinin yerine Zeydan Karalar'ın atandığı yolundaki söylentiler için ise, "Sadece duyumlarımız var. Resmi bir tebligat gelmediği için bir şey söyleyemiyoruz. Tüzüğümüze göre böyle bir atama da mümkün değildir. Atanacak il başkanı ve yönetim partiyi 45 gün içinde seçime götürmek durumundadır" şeklinde konuştu.

CHP'nin son kurultayı öncesinde CHP Adana ve Hatay İl Örgütlerinin, Deniz Baykal'dan yanı tavır koydukları, fakat Baykal'ın aday olmaması üzerine Kılıçdaroğlu'nu destekledikleri biliniyordu

Etiketler :