CHP'de itiraz dilekçeleri hazır

CHP'de itiraz dilekçeleri hazır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, referandum sonuçlarını beklemeden itiraz dilekçelerini hazırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, referandum sonuçlarını beklemeden itiraz dilekçelerini hazırladı. CHP, sandıklardan 'evet' çıkması ihtimaline karşı sayları 10 binleri bulan 3 çeşit itiraz dilekçesini partisinin İstanbul'daki ilçe başkanlıklarına gönderdi. Sandık kurulları başkanlıklarına gönderilmesi düşünülen itiraz dilekçelerinde tutanakların iptali ve yeniden sayım döküm yapılması isteniyor.

Ayrıca yapılan itirazın reddedilme ihtimali de unutulmamış. Bu ihtimale karşı yeni bir itiraz dilekçesi de hazır bulunduruluyor. Hazırlanan dilekçelerin birincisinde 'Sandık Kurullarının Sonuçlarını Gösteren Tutanaklarına Karşı İtiraz' ibaresi yer alırken, diğer dilekçenin üst başlığında 'Sandık Kurulunun Ret Kararlarına Karşı İtiraz' yazısı yer alıyor. Üçüncü dilekçe örneğinin başlığı ise 'Sandık Kurullarının Sonuçlarını Gösteren Tutanaklarına Karşı İtiraz' edilmesi şeklinde.

İtiraz dilekçeleri günler öncesinden ilçe örgütlerine dağıtılırken, CHP İstanbul İl başkanlığında ise 10 binlerce stok bulunuyor. Üç itiraz dilekçesinde de boş bırakılan 'Olay' kısmının altında şu yazı yer alıyor: "… şeklinde yapmış olduğu uygulama usule, yasaya, YSK Karar ve Genelgesine aykırıdır. Halkoylaması sonuçlarını da etkilemiştir. Bu nedenle Yapılan İşleme/Sayıma/Sonucu belirleyen tutanağa itiraz ediyoruz. İtirazımızın kabulü ile anılan tutanağın iptalini, yeniden sayım ve döküm yapılmasını diliyoruz. Hukuksal Dayanak: (298 Sayı. Kanun Md. 110, 111, 112, 113, 114, 115

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :