CHP'de kazan kaynıyor

CHP'de kazan kaynıyor

CHP’de kavgaların, tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Tüzük, Dersim ve Oslo kavgalarının ardından CHP’de şimdi de ‘Kemalist’ kavgası yaşanıyor.. ‘Tunceli halkına Kemalizm dayatıldı’ diyen Aygün’e par­ti içinden tepki yağıyor...

CHP yine karıştı. Yaptığı tartışmalı açıklama­larla gündemden düşmeyen CHP Tunceli Mil­letvekili Hüseyin Aygün, yine tartışılacak söz­lere imza attı. Aygün'ün, “Tunceli halkına Ke­malizm dayatıldı ama tutmadı” sözleri, parti içerisinden sert tepkilere sebep oldu.

“PARTİ YÖNETİMİNİN SÖYLEYECEĞİ BİR SÖZ YOK MU?”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öy­men, facebook sayfasından CHP Tunceli Mil­letvekili Hüseyin Aygün'ü sert sözlerle eleştir­di. “Bunları söyleyen bir milletvekiline parti yönetiminin söyleyeceği bir söz yok mudur?” diye soran Öymen bu olayın geçiştirileceği en­dişesi taşıdığını belirtti.


“ESEFLE KINIYORUM”

Öymen, şu ifadeleri kullandı: “Bir CHP millet­vekili, Tunceli halkına Türklük, Kürtlük, Ke­malizm ve Apoculuğun dayatıldığını ama tutmadığını söylemiş. Bu sözleri esefle karşılıyorum. Kema­lizm'in dayatıldığını söylemek Atatürk'e ve onun düşüncelerini ve ilkelerini yürekten benimseyen, Tun­celi dahil, yurdumuzun dört köşesindeki halkımıza karşı büyük bir haksızlık değil midir? Bu sözleri söy­leyen bir milletvekiline parti yönetiminin, diğer CHP milletvekillerinin ve örgütün söyleyeceği bir söz yok mudur? Bu sözler de parti içi demokrasi çerçevesinde, ‘onun kişisel görüşüdür' denilerek geçiştiri­lecek midir?”

“HÜSEYİN AYGÜN SAÇMALIYOR”

CHP Tunceli eski İl Başkanı Hüseyin Güneş ise Aygün'ün gündeme gelmek için saçma sapan sözler söy­lediğini ifade etti. Güneş, “Hüseyin Aygün milletvekili olduğundan beri gündeme gelmek için saçma sa­pan sözler sarf ediyor. Tunceli'yi, CHP'yi ve Atatürk'ü seven bir insan böyle konuşmaz. Tunceliler Ke­malisttir. Kendisi ne olduğunu açıklasın. Aygün CHP'yi farklı kulvara çekmek istemektedir. Hüseyin Ay­gün, dilinin altındaki baklayı çıkarsın. Atatürk'ün partisinde milletvekili olup ona küfretmek, hakaret etmek kimsenin haddine değildir” dedi.

Hasan Tosun - Talha Çolak / Yeni Akit 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.