CHP'de KONUŞULAN 5 SENARYO

CHP'de KONUŞULAN 5 SENARYO

Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP kulislerinde 5 senaryo konuşuluyor

CHP'de yeni genel başkanı belirleyecek ya da eski kadroyu yeniden seçtirebilecek kurultay öncesi taktik savaşları Kılıçdaroğlu üzerinden başladı. Dün yaşanan bu çıkış sonrası CHP kulislerinde 5 senaryo konuşuluyor.

CHP kulislerinde kurultaya yönelik tahminler
ve senaryolar da yüksek sesle konuşulmaya başlandı. İşte bu senaryolardan bazıları:

EMANETÇİ BAŞKAN:
Kurultayda ‘geçici bir süre’ genel başkanlık yapacak, sonrasında olağanüstü kurultayda emaneti sahibine teslim edecek bir isim olabilir.

SELVİ İLE DEVAM: Genel başkanlığa vekalet eden Cevdet Selvi kurultayda da seçilir ve parti olağanüstü kurultaya götürülür. Selvi böyle bir rüyası olmadığını söyledi.

ÇEKİŞME YAŞANABİLİR: Baykal dönmezse genel sekreter Önder Sav aday çıkarır. Bunun karşısına da İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu çıkar.

BAYKAL DÖNER: Baykal, kurultaya kadar gelişmeleri izler. Örgütün ve delegelerin yoğun isteği ile yeniden genel başkan seçilir. Hiç aday çıkmaması veya birden fazla aday çıkarak sert tartışmaların olması durumunda da Baykal ‘CHP sahipsiz bırakılamaz’ diyerek geri dönebilir.

GEÇİŞ ADAYLARIYLA DEVAM: Bunların ötesinde eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ve Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’ın da geçiş sürecinde partinin başına getirilebileceği konuşuluyor.

(Radikal)

 

Etiketler :