CHP'DE KRİZ BÜYÜYOR

CHP'DE KRİZ BÜYÜYOR

CHP’nin anayasa çalışmaları sürecinde vatandaşlık tanımıyla başlayan kriz aratark sürüyor. Parti yönetiminin vatandaşlık tanımı yapmayarak krizi dondurma çabası da işe yaramadı.

Parti içinde yeni anayasa çalışmalarında masadan kalkılması veya Atatürk ve laiklikle ilgili kırmızı çizgiler konulmasında ısrar eden ulusalcı kanadın gelişmelerden duyduğu rahatsızlık artıyor. Sözkonusu kriz partinin TBMM Uzlaşma Komisyonu’na sunduğu ‘hak ve özgürlükler bölümü’ önerisine de yansıdı. CHP, ‘vatandaşlık’ maddesini boş bıraktı.


Süheyl Batum toplantılara katılmıyor


Yönetim ağırlıklı olarak bu maddede ‘Türk ulusu’ ifadesinin gerekli olmadığı görüşünde. Ancak parti içindeki ulusalcı kanat ‘Türk ulusu’ vurgusunda ısrarını sürdürüyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un toplantılara katılmaması dikkat çekti. Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise önümüzdeki hafta açıklama yapmaya hazırlanıyor Bu arada CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunduğu önerisinde, diğer din ve mezheplerin de Diyanet’te temsil edilmesi talebinde bulunması dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.