CHP'de krizin yeni adı: 12 Hazirancılar

CHP'de krizin yeni adı: 12 Hazirancılar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partide hakimiyeti sağlamak için girdiği kavgalar ve krizlerin ardından elde ettiği başarı muhalifleri perde gerisinden hareket etmeye zorluyor.

Kılıçdaroğlu'nun yanında gibi görünmesine karşın aleyhine çalışan isimler partiyi içten içe kaynatırken, genel seçimler bütün gruplar için belirleyici olacak.

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a yakın olan isimler Kılıçdaroğlu'nun yurt içinde ziyaret ettiği şehirlerin CHP il örgütlerine "13 Haziran'ı unutmayın" mesajı verirken, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakın isimler de partinin tek umudunun Baykal olduğunu örgüte iletiyor. Genel seçimlerde partinin beklenen başarıyı sağlayamaması durumunda genel başkanlık için iki ismin adaylığını koyacağı iddia ediliyor.

SEÇİMİ BEKLİYORLAR

Yeni Şafak'tan Yusuf Çelebi'nin haberine göre bunlardan birisinin Kılıçdaroğlu'nun kurmayları arasında yer alan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ikincisinin ise Önder Sav'a yakın bir milletvekili olduğu ileri sürülüyor.Genel seçimlerin Türkiye ile birlikte CHP'yi de dizayn edeceğini düşünen bu yapının unsurları Kılıçdaroğlu'nun yakınına kadar girmiş durumdalar. Kameralar karşısında Kılıçdaroğlu'na açık destek vermekten çekinmeyen ve birlik-beraberlik için çalıştıklarını ifade eden bu isimler daha sonra ise seçimlerle birlikte yönetimin değişeceğini ileri sürüyor.

İKİ GRUP BEKLEMEDE

Yaptıkları açıklamalar ile Kılıçdaroğlu'nu daha önce zor durumda bıraktıkları halde yakınında bulunan bu isimler, partinin yurt içi gezilerinde de ortaya çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği il ve ilçe örgütlerini bir gün aradan sonra arayan ve güçlerini hatırlatmak isteyen bu isimlerin "13 Haziran'ı unutmayın" mesajını verdikleri öğrenildi.

12 Hazirancıların ardından ise il ve ilçe teşkilatlarını CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakın isimlerin aradıkları ve aynı mesajı farklı şekilde verdikleri iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde başarısız olunması durumunda koltuğu bırakacağını, 12 Haziran grubunun ise güçlü olmadığını ve Baykal'ın parti için tek alternatif olduğunu belirttikleri ifade edildi. Kılıçdaroğlu'na en büyük desteği veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in ise "12 Hazirancı"lardan rahatsızlık duyduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :