CHP'de kurultay sesleri!

CHP'de kurultay sesleri!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "Hemen kurultay toplanmalı. Ben aday değilim." çağrısından sonra CHP'DE kurultay isteyenlerin sayısı da artmaya başladı. Son çağrı İzmir vekillerinden geldi.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, eski İl Başkanı Kemal Karataş ve Kılıçdaroğlu ekibinin göreve gelmesiyle il başkanlığından istifa ettirilen Ekrem Bulgun'un ardından Milletvekili Canan Arıtman da İzmir'den kurultay çağrısı yapan isimlerden oldu. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "Hemen kurultay toplanmalı. Ben aday değilim." çağrısından sonra partide kurultay sesleri yükselmeye başlamıştı. Baykal'a yakınlığıyla bilinen Arıtman da, "CHP mutlaka 2011 seçimlerinde iktidar olmalıdır." diyerek kurultay çağrısı yapan isimlere katıldı.

Referandum sonuçlarına göre CHP'nin iktidar hedefini yakalayamadığını belirten Milletvekili Arıtman, "Referandum sonuçlarını birebir bilen Tarhan Erdem, bizim oy oranımızı yüzde 23 olarak ifade ediyor. Sayın Baykal ayrılmadan önce CHP'nin oyu 28-30 bandıydaydı. Bunlar doğruysa çok üzücü. Mutlaka tedbirlerini almalıyız. Önümüzdeki süre çok az. Bu süreçte yeni bir tüzükle, yeni bir çalışma modeliyle, yeni bir ekiple, yeni bir yönetim anlayışıyla, hattâ yenilenen bir programla iktidar hedefine ulaşabilmeliyiz. Tabii zaman az olduğu için çok süratli bir şekilde yapmalıyız." dedi. Arıtman, partide genel başkan problemi olmadığını, Kılıçdaroğlu ile devam edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Tüzük kurultayında kabul edilen, son kurultayda ise önergeyle askıya alınan tüzüğün farlı bir çalışma modeli ve yapılanma öngürdüğünü anlatan Canan Arıtman, yeni bir kurultayın gerekliliğini şöyle ifade etti: "Çok sayıda genel başkan yardımcısının hepsi inisiyatif kullanabileceklerdi, çünkü parti içindeki tüm bürokratik şeyleri ortadan kaldırıyordu. Mesela bir genel başkan yardımcısı, görevli olduğu alanla ilgili hiç kimseden izin almadan karar verip bir çalışma yapabiliyordu. Bütün sorumluluğu da kendisine aitti. Hem yüksek yetki, hem de tek başına sorumluluk alacak. Belki bu model daha hızlı, daha süratli, daha katılımcı bir çalışmayı sağlayabilecek şekilde düşünüldü. O zaman oybirliğiyle tüzük kurultayından geçmişti. Ortak aklı kullanarak iktidar olmak için ne yapmamız gerektiği konusunda hemen çalışmalara başlamalıyız. Bu tüzüğü yaşama geçirebilmek için yeni bir kurultay gerekli."

CHP'de dışarıda kalmış, dışlanmış kadrolar bulunduğunun da altını çizen Arıtman, referandumun ardından başlayan sürecin herkesi çalışmaya katması gerektiğini belirtti. Siyasi deneyimi, etkinliği olan yeni isimlerin katılacağı yönetimle, yeni bir çalışma modeliyle süratle her şeyin ortak akılla yenilenip çok süratli bir çalışma içine girilmesi gerektiğinin altını çizen CHP'li Arıtman, bu modeli yaşama geçirmek için kurultayın gerekliliğine işaret etti.

Etiketler :