CHP'de liste kavgası

CHP'de liste kavgası

Önder Sav'ın Parti Meclisi listesini aldığı CHP'li Ali Topuz, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in farklı bir liste girişiminde bulunduğunu....

Önder Sav'ın Parti Meclisi listesini aldığı CHP'li Ali Topuz, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in farklı bir liste girişiminde bulunduğunu Sav'ın buna karşı çıkması üzerine dün gece toplantının yarıda kesildiğini öne sürdü. Topuz ayrıca Gürsel Tekin'i yalancılıkla suçladı.
Sert açıklamalar yapan CHP'li Ali Topuz, "Bir Baykal'ın evinde bir Kılıçdaroğlu'nun yanında gözüküp yenilikçi pozu atanlar gibi değilim. Ben 40 yıl önce de yenilikçiydim şimdi de yenilikçiyim. Kimsenin önünde engel değilim. PM için hiçbir talebim olmadı. Ben partinin bir neferiyim." derken, "Yenilikçi" adı altında gruplaşanlara sert eleştirilerde bulundu.

CHP Milletvekili Ali Topuz sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu salonda 40 yıl önce yapılan kurultaya başkanlık eden kişi benim. O günden bugüne kadar CHP içinde gelişen her türlü yenilikçi hareketin yanında bulunmuş biriyim. Benim yenilikçi harekete karşıymışım gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyuyorum. Şimdi yenilikçi geçinen insanlar susarken Baykal’ın istifa ederek partiyi kurtarması gereken söyleyen kişiyim. Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyen cesaretlendiren insanlardan biriyim. Bunları hiçbir karşılık beklemeden yaptım. Hiçbir şekilde liste talebim de olmuş değil. Bana karşı bu suçlamayı yapanlar.

Ben de bu 2. liste çıkarma işini üzüntüyle izledim. Gürsel Tekin’in bu çabadan sonuç elde edemeyeceğini anlamasını da memnuniyetle karşıladım. Galiba bir çekişme yaratılmak istendi. Ama bu tartışmada benim ismimin geçmesinin sadece Gürsel Tekin’in tasarladığı bir iş olmadığını düşünüyorum. Liste ortaya çıkmış olsaydı delegelerin bir kısmının desteğini alabilirdi.

Sayın Tekin’in bu tarz siyasetini ayıplıyorum. Gerçek konuşmuyor. Yaptığı etik değil. Ben hiçbir göreve talip değilim. Yaptıkları üzerinden beni kullanmaya çalışıyorlar. Etik dışı olan bu.

Gürsel Tekin’in listeye girmemesini parti için yararlı buluyorum. Kendisi kenara çekilmeli yönetime girmemelidir."


Etiketler :