CHP'de Milletvekili Kapma Savaşları

CHP'de Milletvekili Kapma Savaşları

CHP'de sürekli kulis yapan Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav ekipleri, milletvekillerini kendi saflarına çekmeye çalışıyor.

CHP'de 18 Aralık'ta yapılacak kurultay öncesinde hizipler belirginleşmeye başladı. CHP'de sürekli kulis yapan Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav ekipleri, milletvekillerini kendi saflarına çekmeye çalışıyor.

CHP'de Kurultay tarihi belirlendikten sonra yönetimde dahagüçlüolmakiçin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Önder Sav ekipleri hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav'ın ekipleri değişik illerde delegelerle irtibata geçerek Parti Meclis'ine daha güçlü girme yarışı içine girdiler. Parti içindeki bu hizipleşme tarafını net olarak belirlemeyen CHP delegelerini ile milletvekillerini zor durumda bırakıyor.
 

TARAFSIZLAR ORTALIKTA GÖRÜNMÜYOR

CHP içindeki hizipleşmenin tarafları rahatsız ettiği ile ilgili en iyigörüntü milletvekillerinde görünüyor. Meclis'teki çalışmalara katılan tarafsız CHP milletvekilleri hangi tarafta olduklarını göstermemek için Kılıçdaroğlucu, Baykalcı ve Savcı isimlere yakın durmamak için yoğun çaba gösteriyorlar. CHP'li milletvekillerinin kulislerde oturup partinin geleceği ile sohbet etmekten özellikle kaçındıkları gözleniyor.

EN GÜÇLÜ ÖNDER SAV

CHP delegeleri ve milletvekilleri üzerinde en güçlü görünen kişi Önder Sav. Yıllarca CHP'de teşkilatlanmadan sorumlu Genel Sekreter olarak görev yapan Sav, CHP'nin delegelerine ve milletvekillerine hakim. Özellikle Sav'ın tercihi ile görev alan birçok CHP'li delege ile milletvekilinin Kurultay'da Sav'ın göstereceği isimlere tercih edeceği belirtiliyor. Sav'dan sonra delege üzerinde olmasa da milletvekilli üzerinde ikinci etkili isim Deniz Baykal. Baykal'ın da istediği bir çok ismi CHP yönetimine sokabileceği belirtiliyor.

KILIÇDARDOĞLU'NUN MİLLETVEKİLİ KOZU

Kılıçdaroğlu'nun CHP içinde tabanı oldukça az görülüyor. Gerek delege gerekse milletvekili bazında Kılıçdaroğlu'nun etkisi oldukça düşük görülüyor. Ancak Kılıçdaroğlu'nun elinde çok güçlü bir koz var. 5 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Genel Seçimlerde milletvekili adayları Kurultay'da belirlenecek Parti Meclisi içinden çıkacak olan MYK ile Kılıçdaroğlu belirleyecek. Milletvekili olma ya da çıkarma planı olan CHP'liler Kılıçdaroğlu ile ters düşmemeğe çalışacağı belirtiliyor.

CHP'de üç başlılık olduğunu öne süren bazı delegelerin ise gelişmelerden rahatsız olduğu kaydedildi. Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in aday belirlemede etkili olmasına tepki gösteren partililer, "Delege ve vekil hizipleşirse bu olmaz" dedi.


CHP'de hangi milletvekili kimi destekliyor

* Önder Sav ekibi:"
Nevin Gaye Erbatur, Tekin Bingöl, Hakkı Suha Okay, Yaşar Tüzün, Rıza Yalçınkaya, Mevlüt Coşkuner, Kemal Anadol, Abdurrezak Ertem, Güldal Mumcu, Şahin Mengü, Muharrem İnce, Faik Öztrak"

* Deniz Baykal ekibi:"Yılmaz Ateş, Tacidar Seyhan, Osman Kaptan, Esfender Korkmaz, Nur Serter, Algan Hacaloğlu, Mehmet Sevigen, Bihlun Tamaylıgil, Canan Arıtman, Cevdet Selvi, Ali Rıza Öztürk, Fevzi Topuz, Suat Binici, Enis Tütüncü, Onur Öymen"

* Kemal Kılıçdaroğlu ekibi:"Oğuz Oyan, Malik Ecder Özdemir, Durdu Özbolat, İsa Gök, Ali Rıza Ertemur, Yaşar Ağyüz, Mehmet Ali Özpolat"

Etiketler :