CHP'de para kavgası...

CHP'de para kavgası...

MYK toplantısında Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak arasında para tartışması yaşandı...

CHP'de şimdi de para kavgası çıktı. Partinin dünkü MYK toplantısında Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Erdoğan Toprak tartıştı. CHP MYK, dün Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Toplantıda, Ankara eski İl Başkanı Tarık Şengül tarafından hazırlanan rapor ve örgütlere yapılacak atamalar ele alındı. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin arasında para tartışması yaşandı.

PARA KOLTUĞUNU KAYBETTİRDİ

Örgüt ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı iken, seçimlerde alınan başarısızlığın sorumlusu olarak görülen Gürsel Tekin'in, para sıkıntısının nedeni olarak gördüğü Erdoğan Toprak'ı eleştirdiği belirtildi. 12 Haziran genel seçimlerinde örgütlere 18 milyon lira ayrılırken, reklamlara ise 50 milyon liralık bütçe verilmesinden dolayı eleştirilerini dile getiren Tekin'in, "Plansız harcama nedeniyle seçimlerin ardından partiye 7 trilyon lira borç kaldı" dediği kaydedildi.

Gürsel Tekin'in de adının karıştığı imar rantı ile ilgili olarak eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün verdiği rapor da MYK'da ele alındı. Rapor konusu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun "CHP'nin en önemli karar mekanizmasında böyle saçma iddiaların konuşulması doğru değil" sözleriyle toplantı gündeminden çıkarıldı. Kılıçdaroğlu ise, Yenimahalle Belediyesi'nden konu ile ilgili rapor istenmesini ve gelecek rapor ile birlikte Şengül'ün raporu üzerinde değerlendirmede bulunulmasını önerdi.

İNTERNETTEN SİTEM MESAJI YOLLADI

Öte yandan Gürsel Tekin, önce kendisini pasif göreve kaydıran, ardından da muhalefetine rağmen Tarık Şengül'ü Ankara İl Başkanlığı'na atayan, Kılıçdaroğlu'na kendine yakın bir internet sitesi aracılığıyla mesajlar gönderdi. Tekin'in "candaş" gazetecisi kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda Kılıçdaroğlu'nu, Gürsel Tekin'e sahip çıkmamakla eleştirdi. Gerçek Gündem haber sitesinin sahibi olan Tekin'in yakın arkadaşı yazısında "Kılıçdaroğlu, "CHP'de böyle bir hukuksuzluğa, terbiyesizliğe izin vermem" demiyor. CHP'nin hukukçu milletvekilleri dut yemiş bülbüle dönüyor" serzenişinde bulundu. (Yenişafak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.