CHP'de toplu evet kararı

CHP'de toplu evet kararı

12 Eylül Referandum oylamasında 'evet' oyu kullanma kararı aldık. Halkımıza hayırlı olsun

 

Adıyaman'ın Besni ilçesi Çakırhüyük CHP'li Belediye Başkanı Hasan Özdemir, 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma grup olarak 'evet' oyu vereceğini açıkladı.

Çakırhüyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir ve encümen üyeleri, beldedeki seçmenlerine,12 Eylülreferandumunda 'evet' oyu vereceklerini mesaj yoluyla ilettiler.

Çakıhüyük Belde Belediye Başkanı Hasan Özdemir ve encümen üyeleri seçmenlerine şu mesajı verdi: "Grup olarak 12 Eylül Referandum oylamasında 'evet' oyu kullanma kararı aldık. Halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

Çakırhüyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir, konu ile ilgili olarak, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa referandumuna, demokrasiye olan inancından dolayı 'evet' deme kararı aldıklarını söyledi. Özdemir, 82 anayasasına, özellikle kendilerinin 'evet' demesi gerekirken, anayasa değişikliğini sırfAK PartiMeclis'e getirdi diye karşı çıkmanın doğru olmadığını kaydetti. Özdemir, şöyle dedi:

"Meclis oylamasına katılmamak, maddeleri Meclis'ten geçirmemek çare değil diye düşünüyorum. Anayasa referandumuna değişikliği partiler üstü olmalı. Çünkü darbeler her zaman için ülkeyi geriye doğru götürür. Darbe anayasasının üzerinde siyaset olmaz, bunun kimseye bir yararı olmaz. Bence CHP, MHP,AKPuzlaşarak milletin verdiği yetkileri kullanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oy birliği ile geçmeliydi. Bu referandumla ülkeye ne kadar zarar verildiği net olarak tarafımızdan bilinmemekte ama bu referandumun milletimize bir maliyeti vardır.

Bu mübarek ayda, başta genel başkanlar olmak üzere tüm siyasetçiler kimisi evet kimisi hayır için çalışıyorlar. Bence bunlara hiç gerek yoktu.Anayasa değişikliğiMeclis'ten geçmeliydi. Sosyal demokrat bir partiyiz diyoruz. Çoğunlukçu katılımcı bir demokrasiden, özgülüklerden bahsediyoruz. Ama özgürce düşüncelerini açıklayan milletvekillerini, belediye başkanlarını ihraç istemiyle disipline veriyoruz. Nerde kaldı sosyal demokratlığımız, nerede kaldı solculuğumuz. Bizim gibi düşünen insanların bu anayasa değişikliğine, toplumun, halkın, demokrasinin adına 'evet' demelidir. Bu yüzden bizler de 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliğine grup olarak 'evet' kararı aldık, 'evet' diyeceğiz."


 

Etiketler :