CHP'den Anayasa Taktikleri

CHP'den Anayasa Taktikleri

Pazartesi günü başlayacak Anayasa değişikliği görüşmeleri için CHP'nin hedefi görüşmeleri 150 güne yaymak...

CHP Meclis yönetimi, Genel Kurul’da pazartesi günü başlayacak Anayasa değişikliği görüşmeleri için adeta seferberlik ilan etti. CHP Grup Başkanvekilleri 8 maddelik mayın yasa tasarısının engellemeler nedeniyle 1 ayda çıktığını hatırlatarak “8 madde 30 gün sürdü, 28 maddelik bu tasarı en az 100 gün sürecek. Ama biz bu süreyi 150’ye uzattırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa değişikliği görüşmelerinin uzaması için her yolun deneneceğini söyledi. Okay, “Her gün grup önerisi vereceğiz. Nereden baksanız süresi 2-3 saati bulacak. Her grup konuşacak. Karar yeter sayısı ve yoklama istenecek.

Her madde üzerinde değişiklik önergeleri verilecek. Konuşmaları sonuna kadar zorlayacağız” dedi. CHP, 23 Nisan Çocuk Bayramı tatilini de hesaplayarak görüşmeleri en az 100 en fazla 150 güne yaymaya çalışacak. Her gün 30 milletvekilinin gece nöbeti tutması da kararlaştırıldı.

CHP tüm bu çabayı olası referandumun tarihinin, seçmen katılım sayısının en aza indiği “yaz aylarını” atlatması için gösterecek.

Anayasa muharebesini Şahin yönetecek

İKTİDAR ile muhalefet arasında sert tartışmalara sahne olması beklenen Anayasa değişikliği görüşmelerini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yönetecek. Şa hin, CHP Lideri Baykal’ın yinelediği çağrıya ilişkin soru üzerine de, “Bu soruya herhalde sayın Başbakan cevap verir. Bu çağrının muhatabı ben değilim. Ama dün bu konuda ‘görüşseler çok iyi olur’ demiştim. Aynı kanaatteyim” dedi.

Etiketler :