CHP'den Başbakan'a ağır eleştiri

CHP'den Başbakan'a ağır eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Başbakan hakkında ağır konuştu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, "Barış amaçlı bir heykele ucube diyen bir Başbakan'a ucube olan, asıl absürt olan Başbakanın bizzat kendisinin olduğunu ileri sürdü.

Sinop Karadeniz Yelken Kulübünde gazetecilerle bir araya gelen Altay,seçimbölgesi Sinop'ta gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altay, "Barış amaçlı bir heykele ucube diyen bir Başbakana ben de derim ki, asıl ucube olan, asıl absürt olan Başbakanın bizzat kendisidir. Bu Başbakanın Türkiye'ye yakışmadığını düşünüyorum." dedi.

Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin de gündemde olduğunu hatırlatan Engin Altay, hakaret içermediği sürece her türlü sanata saygılı olmak gerektiğini belirtip; "Her şeyden önce hükümet saygılı olmak zorunda. Mustafa filmi de çok eleştiri aldı. Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili Atatürkçüleri çok rahatsız eden tepkiler alındı. Şimdi bu dizi Kanuni Sultan Süleyman'ın özel hayatını yansıtan bir dizi ve tarihte liderlerin özel hayatının yansıtılmasından doğal bir şey de olamaz. Hakarete varmadığı sürece. Ama görünüyor ki, bu diziyle ilgili tepkiler olağanüstügenişleyecek ve geniş boyutlara gidecek gibi. Bu çok normal. Yeni Osmanlıcılık tezini savunan bir Dışişleri Bakanı'nın olduğu bir ülkede, bu tarz dizilerde Osmanlı padişahlarının özel hayatlarına biraz girildiğinde, bu tür dizileri yapanların başına dünyayı ters geçirecekler, bu yaklaşım içindeler ve bu kabul edilemez" şeklinde konuştu 

Etiketler :