CHP'den Danıştay Başkanı'na suç duyurusu

CHP'den Danıştay Başkanı'na suç duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Hüseyin Karakullukçu hakkında suç duyurusunda bulundu ancak gerekçede ne somut örnek verdi ne de somut ifadeler kullandı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Danıştay Başkanlığı'na görevini kötüye kullandığı ve yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs etttiğini iddia ettiği Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın suç duyurusuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"Mesleğin onur ve saygınlığını yitirmesine yol açan, görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandıran, kişisel duygulara kapılarak görev yaptığı ya da yapacağı izlenimini yaratan, hükümete karşı beslediği minnet duygularını her daim ifade etmekten kendisini alıkoyamayan, görevini kötüye kullanan ve yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs eden Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında; 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 68. maddesiyle, Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 ve 277. maddelerine muhalefet etmekten dolayı; soruşturma yapılması talebiyle tarafımızdan Danıştay Başkanlığı'na 18 Mayıs 2012 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.