CHP'den Ekmeleddin dersi

CHP'den Ekmeleddin dersi

CHP sol gösterip sağ vurdu. Köşk için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday çıkardı. Ulusalcı kanat, çatı adaya tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, muhalif sesleri susturmak için kolları sıvadı...

Her seçim döneminde "laikliğin" arkasına sığınan CHP'nin muhafazakar Köşk adayı Türkiye'yi şaşırttı. MHP ile kafa kafaya veren Kemal Kılıçdaroğlu, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. CHP içindeki ulusalcı kanat ise kazan kaldırdı. Çok sayıda milletvekili,"Bu isim nereden çıktı?" diye isyan etti. Ulusalcılar, adını bile söylemekte zorluk çektikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeyeceklerini söyledi.

VEKİLLERE KONUŞMA YASAĞI GELDİ
"Ekmeleddin" adını telaffuz edemeyen CHP'lilerin kimisi"Ekmel" kimisi de "İslamoğlu" ismini kullandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP, Köşk adayı için olumsuz düşünen vekillerini susturmak için kolları sıvadı. CHP Grup Başkanlığı, tüm vekillerinin cep telefonuna "Bizden habersiz konuşmayın" mesajı gönderdi. Mesajdaki, "Milletvekillerimizin Cumhurbaşkanlığı aday sürecine ilişkin olarak Grup Başkanvekillerine bilgi vermeden yazılı ve görsel basına açıklama yapmamaları rica olunur" ifadesi, yasakçı zihniyeti gözler önüne serdi.

HAYATINI KİTAP YAPTILAR...
"Benden politikacı olmaz" diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk'e çıkması için tabanıyla ters düşen CHP'nin şaşırtıcı icraatları bununla da sınırlı kalmadı. CHP Grubu, milletvekillerine İhsanoğlu'nun hayatını anlatan 4 sayfalık bir tanıtım kitabı gönderdi. Söz konusu kitapta İhsanoğlu'nun yaptığı görevler, mesleki tecrübesi, üyelikleri, yazı işleri kurulu üyelikleri, fahri unvanlar, nişanlar ve ödüller, adına oluşturulan ödüller, bildiği diller, yayınlarına ilişkin bilgiler yer aldı.

İMZA İSTEĞİ!
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, gelecek hafta İhsanoğlu'nun adaylığı için imzaları toplamış olacaklarını, CHP Grubu'nun güçlü şekilde buna destek vereceğini söyledi. Hamzaçebi, "İmzalar MHP ile birlikte mi verilecek?" sorusuna, "Ayrı da olabilir, beraber de... Ayrı olmasında sakınca yok" yanıtını verdi. CHP'li Birgül Ayman Güler ise İhsanoğlu'na rest çekti. Güler, "Başımıza çuval geçirdiler, başka bir aday çevresinde toplanmak da seçenektir ve 20 imzadan fazlasını buluruz" dedi.

Kaynak: Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.